A Lleida, xifres turístiques de rècord per segon any consecutiu

La demarcació va tancar l’estiu amb xifres rècord i El creixement Va ser d’un 2,84% més de viatgers i un 9,36% més de pernoctacions que abans de la pandèmia

El primer estiu sense restriccions des de l’inici de la pandèmia, la demarcació de Lleida ha tancat una temporada històrica en viatgers i pernoctacions amb un increment d’un 6,4% més de viatgers i un 1,28 % més de pernoctacions respecte de l’estiu de l’any passat, que ja es va tancar amb xifres rècord. D’aquesta manera el sector turístic de la demarcació de Lleida ha consolidat la seva recuperació amb uns bons resultats que han permès millorar les dades de l’any passat, a més de situar-se per sobre de les xifres d’abans de la pandèmiaa un món de sensacions i experiències.
La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, mostra la seva satisfacció per aquests bons resultats que han assolit les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida durant la campanya d’estiu com també pel bon comportament registrat al llarg de tot l’any 2022. Pujol sosté que al darrere d’aquests bons resultats hi ha, d’una banda, “un increment de la demanda de l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida davant les moltes ganes que tenia la gent de viatjar després de les restriccions viscudes durant els dos anys anteriors a causa de la Covid” i, d’altra banda, “els diferents atractius de la demarcació de Lleida que els turistes han descobert i posat en valor en aquests temps de pandèmia com una destinació preuada per tots aquells que valoren la natura i les activitats a l’aire lliure, amb una àmplia oferta turística d’àmbit familiar en un entorn rural i sense massificacions”. També destaca la recuperació viscuda pel turisme estranger.

De gener a setembre, també amb xifres de rècord
Els bons resultats de l’estiu han confirmat la recuperació del sector turístic durant aquest any 2022. De gener a setembre la demarcació de Lleida va rebre 1.014.678 turistes, que van fer 2.671.373 pernoctacions. Aquests resultats representen un lleuger 0,13% més de viatgers que el 2019 i un 10,20% més d’estades que l’any 2019. També són millors que les dades del 2006, amb un 10,06% més de viatgers i un 9,20% més de pernoctacions. Totes dues anualitats es mantenien com les millors fins ara, el 2019 quant al nombre de viatgers i el 2006 en pernoctacions.
Cal destacar que el bon comportament turístic de estiu passat també ha repercutiren altres modalitats d’allotjament turístic com ara albergs, refugis i Apartaments d’Ús Turístic-HUTS, i en les segones residències del conjunt de la demarcació, així com el comerç en general, la qual cosa es va traduïr en un increment de la despesa al territori i en la contractació de serveis de turisme actiu i activitats culturals o les visites als espais naturals.
A Lleida, xifres turístiques de rècord  per segon any consecutiu

El pont vell de Tavascan, Vall de Tavascan / Vall de Cardós. Foto: Roger Rovira Rius/Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Una imatge d’un àpat al Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cèrvoles. Foto: Iolanda Sebé /Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Una imatge d’un noi enfilat collint olives a la Granadella. Foto: Rafael López-Monné /Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Una imatge espectacular d’Arties, a la Vall d’Aran. Foto: Sergi Reboredo/Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Una nova temporada de neu amb bones perspectives

Les comarques del Pirineu afronten la propera campanya d’hivern amb optimisme, sempre que les condicions climatològiques acompanyin, seguint així la tendència positiva de la temporada d’estiu. Així, les 11 estacions d’esquí alpí i nòrdic del Pirineu lleidatà estan ultimant els preparatius de cara a la temporada 2022-2023, que inclourà novetats en instal·lacions i oferta turística.
Pel que fa a esdeveniments, Baqueira Beret repetirà per segon any consecutiu en el Freeride World Tour 2023; després del gran èxit aconseguit la passada temporada en la primera parada del tour, en aquesta tornaran a trobar-se els millors riders del món en l'Estació de la Vall d'Aran i Valls d’Àneu en la cita mundial de freeride més prestigiosa del món.
D’altra banda, les estacions d’esquí nòrdic de la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l’Esquí Nòrdic (Tot Nòrdic) a l’Alt Urgell i la Cerdanya estrenaran aquesta tardor cinc itineraris ecoturístics. Aquestes rutes es plantegen com un complement als esports d’hivern i busquen atreure visitants en els mesos sense neu als complexos de Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa, Lles de Cerdanya, Aransa i Guils-Fontanera. Seran rutes circulars senyalitzades i diferenciades per temàtiques. Les rutes es podran recórrer en hivern amb raquetes de neu i la resta de l’any practicant senderisme.

Una parella fent esquí nòrdic. a Aransa. Foto: Tot Nòrdic/Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Per continuar llegint... Registra't a Vallesos per només 12€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara