Registra't a Vallesos per només 8€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara
Terra de castells

Terra de castells

La fal·lera d’anar ben amunt amb força, equilibri, valor i seny reuneix, en terres vallesanes, centenars de persones organitzades en una onzena de colles

Els Minyons de Terrassa, el referent

Els Minyons de Terrassa, el referent

La colla egarenca té un caràcter particular i una filosofia pròpia dins del món casteller, com ho mostra la seva oposició a participar al concurs de Tarragona

Els Castellers de Sabadell,  la colla revelació

Els Castellers de Sabadell, la colla revelació

Els saballuts han fet un pas de gegant el 2014 en aconseguir el seu primer castell de nou pisos

Jaume Rosset

Jaume Rosset

“Per trobar el casc ideal hi va haver dificultats tècniques, però sobretot reticències històriques i de tradició”

Els orígens magribins  dels primers castells vallesans

Els orígens magribins dels primers castells vallesans

Els Castellers de la Roca (1974-1980) van ser la primera colla vallesana i el seu cap, Pere Fortuny, els va portar del servei militar fet a Ceuta

Maria Freixas

Maria Freixas

Més de cent anys de Prudència i generositat a cardedeu

Josep Maria Domènech

Josep Maria Domènech

Les hores guanyades de l'autor del Diccionari terrassenc

Lluís Claret

Lluís Claret

La veu del violoncel entre Andorra i Sant Cugat

Lambert Botey

Lambert Botey

El Cineclub de Granollers, la reivindicació d’un cinema digne al centre de les ciutats

Ignasi Cantarell

Ignasi Cantarell

Metge de Poble, descobridor del patrimoni de Montmeló

Els Viñas, forners de Castellar d’abans de 1837

Els Viñas, forners de Castellar d’abans de 1837

Se sap que el 1837 el Forn Viñas ja existia perquè es conserven els rebuts que l’ajuntament de Castellar del Vallès va signar aquell any segons els quals la fleca havia proveït pa a les tropes carlines. La fundació del forn és, per tant, anterior a aquell any. Gairebé dos segles després, en Gabriel Viñas és la sisena generació d’una nissaga de forners que des del mateix obrador, però ja amb tots els avantatges de la tecnologia, es dedica a fer pa amb la fórmula antiga i infal·lible de l’amor. Dedicat plenament al seu ofici, assegura que “el pa s’ha de viure com un sacerdoci”.

La redescoberta  del megalomàrtir Benito

La redescoberta del megalomàrtir Benito

La trajectòria subversiva de Jordi Benito del 1972 al 2008 és presentada en una exposició al museu de la seva ciutat

Els ocells de Torre-romeu, Santiga i els seus entorns

Els ocells de Torre-romeu, Santiga i els seus entorns

A la zona s'han detectat 140 espècies d'aus i el millor temps per observar-les és de març a primers de juny, coincidint amb la migració prenupcial

El parc del Tibidabo, 115 anys d'atalaia del Vallès

El parc del Tibidabo, 115 anys d'atalaia del Vallès

El popular parc d'atraccions barceloní fa de la seva emblemàtica oferta lúdica un reclam per a tots els públics i dels seus voltants un mirador privilegiat sobre la plana vallesana

Noms de plantes en  la toponímia vallesana

Noms de plantes en la toponímia vallesana

Els noms de lloc d’origen vegetal al Vallès són ben nombrosos i expliquen una llarga història de relació entre humans i món botànic

Tossa de Mar: bellesa natural, patrimoni històric i artístic

Tossa de Mar: bellesa natural, patrimoni històric i artístic

Tossa de Mar i la seva costa configuren un dels paisatges més emblemàtics de la Costa Brava

MónNatura Pirineus: redescobreix  el Pirineu com mai l’has viscut

MónNatura Pirineus: redescobreix el Pirineu com mai l’has viscut

Una experiència inoblidable per gaudir de la natura d’alta muntanya, estar a frec de la fauna salvatge i viatjar fins a les galàxies més llunyanes