Registra't a Vallesos per només 8€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara
Terra de castells

Terra de castells

La fal·lera d’anar ben amunt amb força, equilibri, valor i seny reuneix, en terres vallesanes, centenars de persones organitzades en una onzena de colles

Els Castellers de Sant Cugat, ben amunt

Els Castellers de Sant Cugat, ben amunt

Els “Verd Collserola” són una colla consolidada, nascuda de l’impuls del Club Excursionista

Jaume Rosset

Jaume Rosset

“Per trobar el casc ideal hi va haver dificultats tècniques, però sobretot reticències històriques i de tradició”

El Vallès, terra de castells

El Vallès, terra de castells

Amb onze colles en actiu, liderades pels pioners Minyons de Terrassa, aquesta comarca és el millor exemple de l'expansió del fet casteller

Les colles universitàries, una realitat pròpia

Les colles universitàries, una realitat pròpia

Els Ganàpies de la UAB és la pionera de les deu colles estudiantils catalanes i els Bergants del Campus de Terrassa, de les més noves

Xavi Coral

Xavi Coral

Periodista per vocació de veure i comprendre el món

Lambert Botey

Lambert Botey

El Cineclub de Granollers, la reivindicació d’un cinema digne al centre de les ciutats

Josep Maria Domènech

Josep Maria Domènech

Les hores guanyades de l'autor del Diccionari terrassenc

Maria Freixas

Maria Freixas

Més de cent anys de Prudència i generositat a cardedeu

Ignasi Cantarell

Ignasi Cantarell

Metge de Poble, descobridor del patrimoni de Montmeló

Els Viñas, forners de Castellar d’abans de 1837

Els Viñas, forners de Castellar d’abans de 1837

Se sap que el 1837 el Forn Viñas ja existia perquè es conserven els rebuts que l’ajuntament de Castellar del Vallès va signar aquell any segons els quals la fleca havia proveït pa a les tropes carlines. La fundació del forn és, per tant, anterior a aquell any. Gairebé dos segles després, en Gabriel Viñas és la sisena generació d’una nissaga de forners que des del mateix obrador, però ja amb tots els avantatges de la tecnologia, es dedica a fer pa amb la fórmula antiga i infal·lible de l’amor. Dedicat plenament al seu ofici, assegura que “el pa s’ha de viure com un sacerdoci”.

Noms de plantes en  la toponímia vallesana

Noms de plantes en la toponímia vallesana

Els noms de lloc d’origen vegetal al Vallès són ben nombrosos i expliquen una llarga història de relació entre humans i món botànic

Les vedelles de Gallifa:  una carn ecològica que arrela

Les vedelles de Gallifa: una carn ecològica que arrela

Entrecots, filets, mitjanes, carn picada, hamburgueses, tall rodó, xurrasco... i un nou model de ramaderia que va arrelant a la Soleia

Els ocells de Torre-romeu, Santiga i els seus entorns

Els ocells de Torre-romeu, Santiga i els seus entorns

A la zona s'han detectat 140 espècies d'aus i el millor temps per observar-les és de març a primers de juny, coincidint amb la migració prenupcial

Un passaport per recórrer dotze museus del Vallès

Un passaport per recórrer dotze museus del Vallès

La iniciativa del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i de la Diputació de Barcelona ofereix descomptes i facilita les descobertes

Tossa de Mar: bellesa natural, patrimoni històric i artístic

Tossa de Mar: bellesa natural, patrimoni històric i artístic

Tossa de Mar i la seva costa configuren un dels paisatges més emblemàtics de la Costa Brava

MónNatura Pirineus: redescobreix  el Pirineu com mai l’has viscut

MónNatura Pirineus: redescobreix el Pirineu com mai l’has viscut

Una experiència inoblidable per gaudir de la natura d’alta muntanya, estar a frec de la fauna salvatge i viatjar fins a les galàxies més llunyanes