Editada per Gent i Terra, la revista-llibre Vallesos té una periodicitat semestral i n’editem 5.000 exemplars.

Vallesos tracta, d’una forma atractiva i divulgativa, la gran riquesa patrimonial que té el Vallès de cap a cap, entenent com a patrimoni des de l’arqueologia a l’etnologia, passant per la història, la cultura popular, la creació de riquesa, les empreses, el medi natural o els paisatges, així com també els personatges d’aquest territori carregats d’històries per explicar.

El seu àmbit de distribució es centra en el Vallès (oriental i occidental alhora), que té 1.223.000 habitants i és la tercera economia industrial de l’Estat. Així, la revista/llibre Vallesos es troba a més de 200 llibreries i quioscos del Vallès i, a més, es ven a tots els BonPreu-Esclat i a les botigues Abacus.

El lector troba en Vallesos uns continguts que no es poden trobar en cap altre publicació: el patrimoni, com a protagonista d’un producte gràfic fet amb cura i qualitat. Amb el convenciment que la cultura no es consumeix, la cultura s’adquireix.

Ramon

Ramon

Editor de Vallesos

Vicenç

Vicenç

Director de Vallesos. Fa de periodista i d'editor. De petit ja es comprava el diari AVUI en anar a l'escola, feia revistes a l'institut i al seu poble, Lliçà d'Amunt, i va acabar llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB. Ha treballat a TV3, l'AVUI, EL PUNT AVUI, dirigit l'oficina de premsa d'una conselleria i una revista d'anàlisis social. Ha rebut la menció especial de premsa del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona (1998), el Premi de Civisme als mitjans de comunicació del Departament de Benestar (2003), el Premi de Periodisme d'Òmnium Cultural del Vallès Oriental (2009) i el Premi Periodístic Cadaqués a Carles Rahola (2014). El 2011 va encetar una etapa de periodisme a foc lent i arran de terra. Des de llavors dirigeix la revista-llibre Vallesos. Gent, terra i patrimoni, premiada el 2014 com a la millor revista catalana de l'any i l'editorial Gent i Terra. Col.labora a Catalunya Ràdio, El 9 NOU del Vallès Oriental, Ràdio Granollers i al digital l'unilateral.cat. És autor de mitja dotzena de llibres entre l'assaig i la crònica històrica, entre els quals El Port de la Selva després de les bombes (Gent i Terra, 2016). Casat i pare de tres filles. Militant de la no-violència, va ser objector de consciència a la mili. Independentista des que té us de raó, ha estat membre del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana des del març del 2015 al març del 2018.

Som Aquí: Entrevista a Vicenç Relats, director de Vallesos