Registra't a Vallesos per només 8€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara
Terra de vinyes

Terra de vinyes

Plini el Vell ja explicava a inicis de la nostra era que el vi de Lauro era “de selecta qualitat”. Des d’aleshores fins ara el vi i la vinya vallesans han anat passant per moments d’esplendor, aprofitant la crisi de la fil·loxera a França i d’altres de d’esbarriament

Xavier Bassa

Xavier Bassa

“Si volem fer marca hem de potenciar les varietats de raïm tradicionals del Vallès”

Òscar Puig, l’últim  vinyater de Rubí

Òscar Puig, l’últim vinyater de Rubí

El pagès rubinenc, mort l’any 2015, va mantenir sempre la continuïtat d’un vell ofici que havia estat comú a la localitat

Alella, la gran denominació d’origen també vallesana

Alella, la gran denominació d’origen també vallesana

Una desena de pobles vallesans conreen vinyes que produeixen raïms per als vins d’Alella, amb cellers a Martorelles i Santa Maria de Martorelles

“D’anar a la vinya”, a esperar el vi de la Torre Marimon

“D’anar a la vinya”, a esperar el vi de la Torre Marimon

A Caldes, es conserva l’expressió “anar a la vinya” per referir-se al tros, on abans sempre hi havia ceps. Però a les instal·lacions de l’antiga escola d’agricultura, seu de l’IRTA des del 2006, s’elabora un dels vins més esperats de Cal

Miquel Desclot

Miquel Desclot

Un poeta que comunica emocions i ensenya a comunicar-les

Tortell Poltrona

Tortell Poltrona

El poeta del nas vermell que ha renovat el circ i enamorat el món

Jordi Pegenaute

Jordi Pegenaute

Quatre dècades, sis cordes

Carlos Morillo

Carlos Morillo

Imatgeria feta a Montornès, a quinze pams de terra

Antolina Vidal

Antolina Vidal

La mestra a Llinars, membre històrica de l’Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana

Doctor Prats, fusió  terrassenca

Doctor Prats, fusió terrassenca

”I ara tot està per fer, que no son temps de mirar enrere, tornarem a sortir al carrer amb la nostra gent”, diuen a la cançó “Ara!”. I ho diuen amb la consciència que la millor recepta és barrejar aquest clam amb les ganes de festa i de fer ballar la gent. En això també són doctors. Doctor Prats.

Pau Vila, un gran humanista vallesà del segle XX

Pau Vila, un gran humanista vallesà del segle XX

Fill d’una família obrera i modesta, l’impuls autodidacte per saber el va empènyer a excel·lir com a geògraf

Sant Miquel del Fai, un nou parc públic de patrimoni i natura

Sant Miquel del Fai, un nou parc públic de patrimoni i natura

La Diputació de Barcelona ha comprat la finca per fer-la un lloc de conservació dels valors patrimonials dels Cingles de Bertí

Un museu de la pagesia,  al rodal de Sabadell

Un museu de la pagesia, al rodal de Sabadell

El Museu de la Vida al Camp de Can Deu, al rodal de Sabadell, rep gairebé quaranta-cinc mil visitants l’any

Noves esperances per  al tritó del Montseny

Noves esperances per al tritó del Montseny

El petit ambifi endèmic, que es troba en alguns torrents del massís, ara és objecte d’estudi en un projecte Life de la Unió Europea

Pruna: el món sobre rodes

Pruna: el món sobre rodes

La història de l’automòbil al Vallès està estretament lligada a Automòbils Pruna, una firma amb més de 70 anys de trajectòria a Granollers