Nova maqueta tàctil de la Seu d’Egara

El Museu de Terrassa ha estrenat una maqueta tàctil de la Seu d’Egara, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es va celebrar el diumenge 3 de desembre.
Elaborada amb el suport de la Diputació de Barcelona a través del programa La Mirada Tàctil, la maqueta reprodueix a escala com són en l’actualitat les esglésies romàniques del complex de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria, mostrant els patrimoni arquitectònic conservat del període del Bisbat d’Ègara.
Instal·lada al mateix recinte, la maqueta permet millorar la comprensió de l’espai i identificar elements de diferents èpoques: des de sitges ibèriques i romanes, la piscina baptismal del segle iv i v, els antics murs de la catedral dels segles v-viii, o les diferents tipologies de tombes paleocristianes. El projecte es va realitzar a partir de plànols, fotografies i gravacions del conjunt, un dels nuclis de la ciutat de major complexitat històrica. Aquest material representa un element museogràfic d'inclusió per garantir l'accessibilitat cultural a totes les persones que visitin el conjunt monumental.
En un futur proper està previst incorporar un codi QR per descarregar els vídeos explicatius amb interpretació de llengües de signes i subtítols amb descripcions de la maqueta i explicacions del conjunt que es podran visionar al canal de You Tube de La Mirada Tàctil.