Recuperació d’elements patrimonials de l’església de Santa Maria de Caldes

L’Ajuntament de Caldes de Montbui i la Parròquia han acordat una inversió pública de 20.000 € que es destinaran a la rehabilitació de la portalada barroca i altres elements patrimonials de l’Església de Santa Maria.
La portalada d’estil barroc fou construïda l’any 1701. La va començar I'escultor francès Pierre Ruppin i més tard va ser represa per I'escultor calderí Pau Sorell. Està considerada una de les obres mestres del barroc català.
Aquesta acció forma part de les línies d’actuació municipals adreçades a la protecció i conservació del patrimoni cultural del municipi, com a testimoni fonamental de la trajectòria històrica i la identitat ciutadana de Caldes de Montbui.
El mapa del patrimoni cultural i natural de Caldes de Montbui descriu un total de 373 elements. Un destacat exemple de patrimoni cultural del municipi és I'Església de Santa Maria, un edifici que basa els seus fonaments en una construcció romànica.
Els 20.000€ que es destinaran exclusivament per a la rehabilitació d’elements artístics i patrimonials, el més destacat, la portalada barroca.
Recuperació d’elements patrimonials de l’església de Santa Maria de Caldes

Fotografia: Ajuntament de Caldes de Montbui