Un passaport per recórrer dotze museus del Vallès

La iniciativa del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i de la Diputació de Barcelona ofereix descomptes i facilita les descobertes

Diputació de Barcelona (text i fotografies)

El 23 de gener passat es va posar en funcionament una nova eina per viatjar per l'interior del Vallès: el Passaport de Museus del Vallès Occidental. Es tracta d'una iniciativa singular d'un conjunt de dotze museus vallesans que formen part de la Xarxa de Museus de la Diputació de Barcelona, dissenyada en col·laboració amb el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i amb el suport de la Gerència de Serveis de Cultura de la Diputació.
Aquest passaport suposa tota una oportunitat per dinamitzar els museus vallesans i incrementar-ne les visites, però també és una eina per activar el turisme cultural de proximitat als municipis on es troben situats. Perquè permet a l’usuari gaudir de descomptes i obsequis tant als museus integrants del passaport com als establiments que hi col·laboren. I és que, entre d'altres avantatges, els usuaris que fan el recorregut complet i obtenen els segells corresponents als dotze museus visitats entren al sorteig d’una nit d’hotel. El passaport té una vigència anual i els seus usuaris reben com a obsequi un puzle que en reprodueix la imatge gràfica.
Els museus que hi participen són el Castell Cartoixa de Vallparadís i el de la Seu d’Ègara, de Terrassa; el Museu d’Art i el Museu d’Història de Sabadell; el Museu d’Art de Cerdanyola i el Poblat ibèric de Ca n’Oliver, també de Cerdanyola; el Museu del Monestir de Sant Cugat i la Casa Aymat de la mateixa ciutat; el Museu Municipal de Montcada i Reixac; el Molí d’en Rata, de Ripollet; el Museu Municipal de Rubí i el Museu de la Pagesia de Castellbisbal.

Escapades d'història, natura, gastronomia
Per reforçar la proposta, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental ha engegat amb els municipis implicats una línia de treball per vincular les visites als museus amb visites de caire més lúdic. D’aquesta manera, el passaport també serveix com a plataforma per oferir als visitants propostes turístiques a les ciutats on s’ubiquen els museus. Així, les visites als museus permeten fer escapades per conèixer la història i el patrimoni cultural i arquitectònic vallesà, però també la gastronomia, l’entorn natural, les festes i un ampli ventall d’activitats per a tothom.
El passaport de museus es proposa promoure i difondre els museus del Vallès Occidental així com generar sinergies entre els diferents museus locals, incrementar globalment el nombre de visitants i activar el turisme de proximitat a la comarca.
Un passaport per recórrer dotze museus del Vallès

Una imatge de la iniciativa i, a la pàgina següent, el Museu d’Art de Cerdanyola i la Seu d’Ègara de Terrasa, dos dels museus que participen en el Passaport de Museus.

Visites turístiques a cada municipi

El fulletó de difusió del passaport relaciona l'usuari amb el web www.visitvalles.cat, on cal omplir la butlleta d'inscripció, que també serveix per a la recollida de dades dels interessos dels participants en el programa. D’aquesta manera també es podrà valorar l’impacte d’aquest projecte quan acabi el període de vigència. Un cop es lliura la butlleta d'inscripció a qualsevol museu d’inici, s’obté el passaport.
Des del Consorci de Turisme del Vallès Ocidental també s’ajuda als museus amb la campanya de comunicació, a través del web www.visitvalles.cat, on es vincula la visita al museu amb una proposta de visita d’un dia a cadascun dels municipis.

Per continuar llegint... Registra't a Vallesos per només 12€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara