MónNatura Pirineus: redescobreix el Pirineu com mai l’has viscut

Una experiència inoblidable per gaudir de la natura d’alta muntanya, estar a frec de la fauna salvatge i viatjar fins a les galàxies més llunyanes

Fundació Catalunya - La Pedrera (text i fotografies)

Tot just passant el bonic poble de Son, al Pallars Sobirà, i superats els darrers revolts del camí, s’obre una petita vall que impacta per la seva bellesa. A 1.530 metres d’alçada la natura esclata per tot arreu. Just en aquest punt es troba MónNatura Pirineus, un centre totalment integrat en l’entorn i que esdevé el lloc ideal per a relaxar-se, fer vida d’alta muntanya i gaudir de múltiples activitats per a totes les edats i gustos. I tot això, sense renunciar a les comoditats que ens ofereixen unes instal·lacions úniques al Pirineu.
MónNatura Pirineus és un equipament de la Fundació Catalunya-La Pedrera que permet als visitants descobrir els atractius del Pirineu, posant en valor la cultura de la sostenibilitat i el respecte per l’entorn. La seva missió és clara: sensibilitzar la societat vers la conservació de la natura, el paisatge i la fauna.

MónNatura permet gaudir de tota l’excel·lència dels Pirineus afegint-hi comoditat i ofertes d’estades temàtiques.


Per això MónNatura Pirineus disposa de dos grans atractius: el primer, un centre de fauna on es poden conèixer de primera mà les espècies que conformen la fauna salvatge dels Pirineus. En aquest espai alguns animals que van tenir problemes en el seu naixement o creixement, a través d’un procés d’impressió poden ser recuperats i viure en un estat similar al del seu hàbitat natural. Els visitants poden apropar-s’hi, sense intervenir, per observar-los i poder conèixer com són i com viuen.
El segon: un observatori astronòmic dotat amb diversos telescopis que ofereix espectaculars vistes del cel gràcies a l’absència de contaminació lumínica i atmosfèrica d’aquest paratge muntanyenc. El viatge per les galàxies es complementa amb un planetari, on es fan diverses activitats d’iniciació al món de l’astronomia.
Però MónNatura Pirineus és molt més. És un indret que atrapa, on s’hi respira la pau i la màgia de les muntanyes, i on el pas del temps es fa present en cada arbre, en cada pedra. Els recorreguts naturalistes i les activitats que s’organitzen durant tot l’any permeten al visitant gaudir de cada estació: des de la construcció d’un iglú en ple hivern a la baixada amb torxes per Sant Joan, o les sortides per seguir el rastre dels óssos a la primavera. Experiències, totes, per viure el Pirineu ben intensament.
MónNatura Pirineus: redescobreix  el Pirineu com mai l’has viscut

Una vista general de MónNatura Pirineus, situat al poble de Son, al Pallars Sobirà.

Una imatge d’un infant observant l’univers des d’un dels telescopis de MónNatura.

El linx, una de les espècies que es poden veure al centre de fauna.

Estades per a tots els gustos

- Caps de setmana “Viu la natura”, “Esquí i astronomia” (inclou forfait de dos dies a les estacions d’SkiPallars) o “Aventura en família” (amb ràfting i descens de barrancs).
- Escapades “Tasta el Pallars” (inclou visita a celler i formatgeria i dinar pallarès) i “Viu el Pirineu”.
- Estada d’estiu “Naturalistes per una setmana”.
Totes les estades inclouen activitats al centre MónNatura Pirineus com “Fauna dels Pirineus” o “Viatja per les galàxies”.
www.monnaturapirineus.com

Un allotjament amb totes les comoditats

MónNatura Pirineus, situat a tocar del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i del Parc Natural de l’Alt Pirineu, és un edifici bioclimàtic i que utilitza energies renovables. Està equipat amb 24 habitacions obertes a la natura i amb totes les comoditats. A més, disposa de restaurant i cafeteria, i diverses sales d’estar, ludoteca, espais de treball, laboratori i auditori. Per tant es converteix també en el lloc ideal on passar uns dies de descans, per a una celebració, o on fer una reunió de treball o d'empresa.

Per continuar llegint... Registra't a Vallesos per només 12€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara