Baricentro: 35 anys del centre comercial pioner del Vallès i de tot l’Estat

Fa 35 anys s'inaugurava Baricentro, el primer centre comercial del Vallès, de Catalunya i de tot l'Estat espanyol. Una idea arriscada ja que es tractava de reunir una àmplia oferta comercial als afores de la ciutat. I va ser un èxit.
Per celebrar-ho, Baricentro organitza un mes d'activitats en el qual pretenen ser fidels al seu lema “compartint bons moments”. Així doncs el centre comercial organitza concerts, sorteigs, activitats, tallers, premis, exhibicions i un llarg etcètera d'activitats per a grans i petits.
Com que Baricentro va nèixer el 1980, el seu departament de comunicació fa l'ullet a aquells mítics anys vuitanta, amb una campanya gràfica on hi són presents els walkman, els escalfadors, les malles i altres grans gadgets d'aquesta època. Especialment per a l'ocasió, les botigues del centre es vestiran de gala i a través d'aparadors commemoratius i ofertes especials se sumaran a la festa.
En un aniversari no hi pot faltar un pastís i el de Baricentro serà gegant. Per a la canalla hi haurà moltes activitats, des d'un taller de pastissos a inflables, actuacions infantils, globoflèxia, titelles... i, com ja és tradició al centre, cinema infantil gratuït.
Baricentro no oblidarà el vessant solidari i per això el 18 d'abril ha organitzat una Masterclass Solidària de Zumba. Una jornada solidària per a l'associació Live!, primera comunitat de dones que després de superar un càncer de mama necessiten començar una nova etapa de la seva vida. Ajudant-les a una reinserció laboral i psico-social digna (Livehoyempiezounanuevavida.com). A més d'encarregar-se d'organitzar-ho, el centre comercial donarà 5 euros per cada persona que hi participi i totes les aportacions rebudes pels patrocinadors, col·laboradors i vendes del dia de l'esdeveniment aniran íntegrament destinades a aquesta associació sense ànim de lucre.
El centre també vol fer homenatge a altres activitats destacades d'aquests 35 anys com és ara el concurs anual de ball Street Dance i comptarà amb els grups finalistes dels últims anys que hi faran una exhibició. Encara que la celebració dura un mes, sempre hi ha un dia d'aniversari per excel·lència, que serà el 25 d'abril. Constarà d’un concert de final de festa ambientat en els anys vuitanta, un espectacle de focs artificials i el sorteig d'un cotxe.
Baricentro: 35 anys del centre comercial pioner del Vallès i de tot l’Estat

Una imatge de les galeries del centre comercial de Barberà del Vallès.