75 anys de l’Associació Cultural de Granollers i 70 del Centre d’Estudis

Amb l’aniversari s’ha programat un cicle que els commemora amb debats, espectacles familiars, projeccions i poesia

L’any 2022 s’han complert els setanta-cinc anys del naixement de l’Associació Cultural (AC) de Granollers i els setanta anys del Centre d’Estudis de Granollers, de la mateixa AC, motiu pel qual l’entitat ha organitzat un cicle commemoratiu al llarg de tot l’any següent, que inclou debats i actes diversos per festejar-ho.
El tret de sortida de la celebració va tenir lloc el 9 de novembre, en un acte al Museu de Granollers, que coincidia amb els setanta-cinc anys justos de la programació del primer acte de l’entitat. El seu actual president, Ricard Caussa, va ser l’encarregat de repassar els 75 anys d’història de l’associació i les transformacions que ha anat experimentant “sent fidels a l’ideari fundacional de crear espais de relació i activitat cultural”, segons va remarcar. Unes activitats que s’han escampat en l’àmbit del cinema -el seu cineclub és el més antic dels Països Catalans i amb la mateixa AC avui gestiona el cinema municipal Edison-, del teatre -amb la promoció de cursos per a les escoles de la comarca-, entre moltes d’altres facetes d’una entitat que coopera intensament en la gestió cultural amb l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat. A l’acte també hi va intervenir el director del Centre d’Estudis de Granollers, l’historiador Jaume Dantí, que va assegurar que els objectius de fer recerca i divulgació sobre la ciutat i la comarca continuen sent avui necessaris per tal que la ciutadania “conegui, apreciï i estimi la història i el seu medi”. La cloenda va anar a càrrec de l’alcaldessa Alba Barnusell, que va afirmar que la història de Granollers no s’entendria sense l’Associació Cultural.
75 anys de l’Associació Cultural de Granollers  i 70 del Centre d’Estudis

Una imatge de la presentació dels actes que commemoraran els aniversaris amb Jaume Dantí , director del Centre d’Estudis –a l’esquerra– i Ricard Caussa, president de l’Associació Cultural. Foto: Associació Cultural.