Miquel Pujadó presenta un nou CD, ‘De foc i de vellut’, 40 anys després del primer

El cantautor terrassenc Miquel Pujadó ha presentat aquest hivern el seu nou CD de temes propis, De foc i de vellut, en el quarantè aniversari de l'aparició del seu primer àlbum, El temps dels fanals en flor, datat del 1982.
El disc conté setze cançons, catorze de noves i dues noves versions de temes antics, un de les quals “A Terrassa hi ha una plaça”. Una de les cançons noves, “Aquell temps de la Jazz Cava”, és una evocació de la primera Cava, la del carrer Sant Quirze, i l'ha volguda enregistrar amb músics de jazz, amb figures mítiques del jazz terrassenc com Josep Maria Farràs, Adrià Font i Joan Albert. Miquel Pujadó ha escrit, compost i adaptat unes 300 cançons al llarg de la seva carrera artística, per a ell i per a altres intèrprets (de Dyango a La Salseta del Poble Sec, de Guillermina Motta a Luis Eduardo Aute, de Titot a Lídia Pujol, de Joan Isaac a La Principal de la Nit...). Els darrers anys els havia dedicat sobretot a projectes discogràfics especials, dedicats als poetes – Maragall, paraula viva (2011), el llibre/CD Poemes de capçalera (2016)– i a les seves adaptacions de Brassens –Brassens, llum i ombra (2013)–, a la novel·la infantil i juvenil –La Serpentina i l’Antiga Família (2013, premi Barcanova)– i al teatre amb més d’una vintena de dramatúrgies.
Ara, dotze anys després del darrer CD escrit i compost totalment per ell, el nou àlbum ha estat treballat musicalment amb el productor, arranjador i multiinstrumentista Xavier Batllés, de l’Orquestra Mirasol, La Rondalla de la Costa, etc.