Cambrils, capital gastronòmica de la Costa Daurada

El mar i la terra han estat sempre generosos amb Cambrils. L’un i l’altre ens proveeixen de productes de la més alta qualitat, uns ingredients que els nostres cuiners han sabut posar en valor per aconseguir oferir una molt recomanable experiència gustativa

Oficina de turisme de Cambrils (text i fotografies)

Dos restaurants d’Estrella Michelin –Can Bosch i Rincón de Diego– als quals s’hi suma el restaurant Miramar, que ha aconseguit els quatre Sols de la Guia Repsol, i més de cent-cinquanta restaurants més, avalen que Cambrils sigui reconeguda com la Capital Gastronòmica de la Costa Daurada.
Sortosament a Cambrils som testimonis del relleu generacional dins de les cuines i, actualment, els xefs amb més renom són clars exemples d’aquests traspàs de professió i s'esforcen en aconseguir l'excel·lència elaborant plats basats en receptes apreses d'avis a fills que combinen amb les últimes tendències basades amb el producte local, l'ecologia, la sostenibilitat i el seu gran enginy. Casa Macarrilla 1966, encapçalada per la seva tercera generació i que es posiciona per aconseguir una altra estrella Michelin per Cambrils o el restaurant El Pòsit, líder de la sostenibilitat en gastronomi – i únic de l’Associació de Celíacs–, o l’Original experiències gastronòmiques guanyador de nombroses edicions de concursos de tapes d’autor, són bons exemples a tenir en compte.

Molts dels restaurants cambrilencs compten amb reconeixements i formen part de segells de qualitat com l’ Estrella Michelin, els Sols de la Guia Repsol, l'Associació de Cuina Catalana, l'Associació Catalana de Celíacs, l'Associació d'Alimentació Mediterrània, a més de formar part de ‘Saborea España’ i Experiències Gastronòmiques


Tradició marinera
La base de la cuina cambrilenca és, sens dubte, la tradició marinera, plasmada en receptes que arriben fins els nostres dies com els fideus rossos o el romesco, però també les noves tendències gastronòmiques adaptades a aquesta tradició de plats basats en producte de proximitat de la nostra pagesia i la nostra pesca.
Sense cap dubte, l’altre producte estrella és el peix i tota la producció de la Confraria Pescadors de Cambrils que és una de les més antigues de Catalunya i de les poques que pesquen exclusivament amb arts de pesca artesanal. Una imatge que sempre recomanem és anar a veure l’arribada dels pescadors al port vora les 16:30h. Sàrcies, caixes i carros plens de llenguados, sípies i lluços et cridaran l’atenció al seu pas fins a la subhasta de peix i és que Cambrils té un barri mariner molt dinàmic amb una població molt lligada al mar.
Cambrils, capital gastronòmica  de la Costa Daurada

Una parella gaudint de la gastronomia de Cambrils.

Una tapa del restaurant La Selva.

Gelat de vermut d'Antonio Sirvent Gelats.

Alumnes de l’Escola d’Hoteleria, la base de la tradició portada generació rere generació.

Una imatge espectacular de la façana marítima de Cambrils.

Fideus rossos del restaurant Les Barques.

Romesco del restaurant Acuamar "Casa Matas".

Mar... i horta km0!

Parlant de producte km0, destaquem les hortalisses i les fruites de Cambrils, l’horta cambrilenca té el 43% d' agricultura ecològica i representa el 17% de tot Catalunya. 
L'Empresa cambrilenca pionera en aconseguir aquests èxits és Verdcamp fruits que porta el nom de Cambrils arreu on va. La Cooperativa Agrícola de Cambrils data de l’any 1902 i a més de productes artesans i fruits secs, sobretot cal comprar el nostre magnífic oli d'oliva verge extra premiat en nombrosos certàmens nacional i internacionals del gremi oleícola.

Pagès collint olives arbequines.

Per continuar llegint... Registra't a Vallesos per només 12€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara