Dos restaurants d’Estrella Michelin –Can Bosch i Rincón de Diego– als quals s’hi suma el restaurant Miramar, que ha aconseguit els quatre Sols de la Guia Repsol, i més de cent-cinquanta restaurants més, avalen que Cambrils sigui reconeguda com la
Capital Gastronòmica de la Costa Daurada.
Sortosament a Cambrils som testimonis del relleu generacional dins de les cuines i, actualment, els xefs amb més renom són clars exemples d’aquests traspàs de professió i s'esforcen en aconseguir l'excel·lència elaborant plats basats en receptes apreses d'avis a fills que combinen amb les últimes tendències basades amb el producte local, l'ecologia, la sostenibilitat i el seu gran enginy.
Casa Macarrilla 1966, encapçalada per la seva tercera generació i que es posiciona per aconseguir una altra estrella Michelin per Cambrils o el restaurant
El Pòsit, líder de la sostenibilitat en gastronomi – i únic de l’Associació de Celíacs–, o
l’Original experiències gastronòmiques guanyador de nombroses edicions de concursos de tapes d’autor, són bons exemples a tenir en compte.
Molts dels restaurants cambrilencs compten amb reconeixements i formen part de segells de qualitat com l’ Estrella Michelin, els Sols de la Guia Repsol, l'Associació de Cuina Catalana, l'Associació Catalana de Celíacs, l'Associació d'Alimentació Mediterrània, a més de formar part de ‘Saborea España’ i Experiències Gastronòmiques
Tradició marinera
La base de la cuina cambrilenca és, sens dubte, la tradició marinera, plasmada en receptes que arriben fins els nostres dies com els fideus rossos o el romesco, però també les noves tendències gastronòmiques adaptades a aquesta tradició de plats basats en producte de proximitat de la nostra pagesia i la nostra pesca.
Sense cap dubte, l’altre producte estrella és el peix i tota la producció de la Confraria Pescadors de Cambrils que és una de les més antigues de Catalunya i de les poques que pesquen exclusivament amb arts de pesca artesanal. Una imatge que sempre recomanem és anar a veure l’arribada dels pescadors al port vora les 16:30h. Sàrcies, caixes i carros plens de llenguados, sípies i lluços et cridaran l’atenció al seu pas fins a la subhasta de peix i és que Cambrils té un barri mariner molt dinàmic amb una població molt lligada al mar.