El festival Petits Camaleons compleix deu anys

Apel·lant “al dret de les nenes i nens a la bona música” i amb artistes com Manel, Doctor Prats, Mishima, Queralt Lahoz, Lildami, Suu, El Pot Petit, Xiula o Roba Estesa

El singular festival musical Petits Camaleons, de Sant Cugat, que fa arribar als infants i a les famílies la música catalana més popular i actual en un marc lúdic, ha arribat aquest any a la desena edició amb un gran èxit de participació i amb deu dies de concerts, amb el lema”El dret de les nenes i els nens a la bona música”.
Celebrat del 24 de setembre al 3 d’octubre, va comptar amb una programació excepcional. Artistes com Manel, Doctor Prats, Mishima, Queralt Lahoz, Lildami, Suu , El Pot Petit, Xiula o Roba Estesa van encapçalar un cartell de luxe per a aquesta edició d’aniversari rodó.
Petits Camaleons va ampliar la seva oferta dels tres dies habituals a deu jornades de festival que es van repartir per tot Sant Cugat. Malgrat les adversitats provocades per la pandèmia, l’organització va decidir fer una passa endavant, incorporant nous escenaris i un gran nombre d’activitats paral·leles com ara una exposició retrospectiva dels 10 anys de festival, jornades professionals, taller a les escoles, mostres de cultura popular, campus rock, l’edició del llibre dels 10 anys de Petits Camaleons i moltes sorpreses més.
L’edició d’aquest 2021 va oferir també dos concerts molt especials per celebrar l’aniversari del festival. “Amb les cançons no s’hi juga”, una coproducció amb el festival Grec de Barcelona, en la qual músics com Adrià Salas, de La Pegatina; Guillem Solé del grup Buhos, Joana Serrat, Beth o Xavi de la Iglesia, de Blaumut, entre d’altres artistes, van reinterpretar amb els seus propis estils les cançons infantils més conegudes i que han marcat les vides de diverses generacions. D’altra banda, Miquel del Roig va oferir un concert especial amb tots els èxits de les prop de 200 bandes que han passat pel festival al llarg d’aquests 10 anys.
Amb tot plegat, des de l'organització del festival es mostraven satisfets d'haver-lo pogut tirar endavant. "Estem molt contents perquè tot i la pandèmia, les adversitats i el fet que no puguem fer les coses com ens agradaria, hem aconseguit com a mínim aquell límit d’essència que té aquest festival", afirmava Albert Puig, director de Petits Camaleons.