Canovelles recull la seva història en un documental de memòria popular

Sis mil anys i un dia. Relats de la memòria oral de Canovelles (1930-2021) és el títol d’un documental impulsat per l’àrea de Cultura i Patrimoni de l’ajuntament de Canovelles que recull la història del poble i que és disponible al canal de Youtube del municipi.
És un projecte de recuperació i conservació de la memòria local, amb voluntat divulgativa, que dona a conèixer el passat més recent del municipi, amb la gran transformació que ha viscut, de ser un petit poble rural que va experimentar una gran transformació, amb el gran creixement industrial i de població que va viure als anys seixanta del segle passat. Ha estat realitzat per l’entitat Associació Memòria Visual, formada pels documentalistes Jordi Vacca, Carles Riobó i Ramon Ferrandis.
L’audiovisual compta amb el testimoni oral d’una dotzena de persones d’orígens i edats diverses que relaten una realitat, sovint oblidada, sobre diferents temàtiques, com l’evolució i els canvis urbanístics, la societat, les festes i les tradicions, la Guerra Civil i la postguerra, o la transició i la democràcia.
S’ha comptat amb la col·laboració de les persones entrevistades i de prop d’una vintena d’entitats o persones a títol individual que han cedit fotografies de Canovelles.
L’estrena del documental es va fer en una concurreguda presentació a l’Auditori de Can Palots i l’ajuntament n’ha editat còpies en format pendrive que es poden adquirir contactant amb el departament municipal de Cultura i Patrimoni al correu electrònic patrimoni@canovelles.cat.