La Cambra del Vallès Oriental premia projectes d’estudiants d’FP

La corporació empresarial institueix els Premis Futur Cambra i homenatja les empreses que s’impliquen en les pràctiques laborals dels joves

La Cambra del Vallès Oriental ha decidit apostar pel talent dels joves estudiants de Formació Professional (FP) i ha instituït uns premis de nova creació, els Premis Futur Cambra, que volen reconèixer els millors projectes finals presentats per l’alumnat als centres educatius –amb voluntat de ser sostenibles, transformadors i innovadors– i impulsar-los per tal que es puguin fer realitat al si d’empreses.
Aquest any 2021 s’ha fet la primera edició dels premis, que es van lliurar l’11 de novembre, en la celebració del recuperat Dia de la Cambra, reprès després de les suspensions forçades per la pandèmia de la Covid-19. La jornada, celebrada al Circuit de Catalunya de Montmeló, amb la participació d’unes 200 persones empresàries i professionals autònomes, va servir també per retre homenatge a les més d’11.700 empreses que conformen el teixit empresarial del Vallès Oriental i per promoure la transferència de coneixement entre centres d’FP i empreses locals.
El president de la Cambra, Jaume Aragall, sosté que els premis pretenen “potenciar la formació professional” i facilitar que “les empreses trobin els aprenents i els joves que necessiten” per cobrir les seves plantilles. L’objectiu es que siguin un estímul “per formar-se bé” i que, un cop formats, “els joves puguin tocar ferro i tenir paper dins de l’empresa”. Els premis tenen l’objectiu de connectar les empreses amb els centres d’FP de la comarca. “El jovent és el futur i cal fer sorgir el seu talent i qualitat”, va concloure Aragall.
Acompanyat de la presidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca, dels companys de junta i de les autoritats locals i comarcals, el president de delegació de la Cambra al Vallès Oriental va expressar la voluntat de promoure el Circuit de Montmeló com a parc de tecnologia i de fer créixer al seu voltant un pol d’alta tecnologia, sostenible, en base a motors elèctrics i d’hidrogen.
La primera edició dels premis ha comptat amb tres projectes guanyadors, dotats amb 500 euros cadascun i que han estat associats a una empresa perquè els assessori o els permeti desenvolupar el projecte. Els tres projectes finalistes, dotats amb 200 euros, han rebut un reconeixement, així com els centres educatius on han sorgit.

Humanitat i ecologia
Talk Books. Un pas cap a la inclusió, és un dels projectes guanyadors. L’han fet les estudiants Zoe Vicente, Nadia Redondo i Iván Diaz, de l’Institut Escola Municipal de Treball de Granollers (IEMTG), fet amb la col·laboració de l’Hospital d’Asil de Granollers. És una iniciativa de caràcter humà per introduir una eina que permetrà als pacients amb diversitat funcional no sentir-se aïllats a la Unitat de Cures Intensives (UCI).
L’aposta per la cosmètica de gamma natural i respectuosa amb el medi ambient és el projecte Disseny i desenvolupament de nous productes cosmètics naturals i vegans, de l’estudiant Lorena Belmonte Hurtado, també de l’IEMTG, i amb la col·laboració de CDI Vallès.
El tercer premiat és Proposta de millora en les Bones Pràctiques de Laboratori (BPL), seguretat al laboratori i tractament de residus. Es tracta d’un projecte de Carlos José Macanás i Paula Corchero, de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet, que aborda el problema del contacte amb substàncies perilloses i tòxiques als laboratoris i planteja tres mètodes per reduir aquesta situació.
Així mateix, entre els projectes finalistes es van reconèixer Yasmina Mateo i Javier Figueroa, de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa (elaboració d’un sèrum antiedat amb àcid hialurònic i vitamina C), Mati Martin Bueno, Ana Liz Nardeli, Carlos Martin, i Rita Farias de l’IES Mollet (fabricació d’un desodorant amb productes naturals) i Cristina Mogas del Parc Estudi (projecte d’integració cultural en imatge personal).
Pel seu compromís amb l’FP i la implicació amb el desenvolupament empresarial del jovent de la comarca es va premiar també les empreses Givaudan Iberica (Sant Celoni), Merck Group (Mollet del Vallès) i Tus Media (Granollers).
La Cambra del Vallès Oriental premia projectes d’estudiants d’FP

Una imatge dels joves premiats per la Cambra del Vallès Orinetal. Foto: Cambra del Vallès Oriental.