Costa Daurada: vells tresors, nous atractius per a tota la família

Aquesta és una terra acollidora, cruïlla de cultures, amb una localització privilegiada, de climatologia benigna tot l’any i un paisatge canviant de platges, camps de vinyes, camins de muntanya i poblacions amb encant

Un litoral banyat per la Mediterrània, de platges extenses de sorra fina i un interior de tresors naturals i patrimonials fan de la Costa Daurada un indret carregat d’atractius per esdevenir la destinació de referència per a les vacances en família. Les localitats de Salou, Cambrils, Calafell, el Vendrell i Vila-seca, la Pineda Platja, a més de les Muntanyes de Prades, són un clar exemple d’aquesta llarga i reconeguda experiència en turisme per a les famílies. Totes elles, compten amb la certificació de la Generalitat de Catalunya que les acredita com a Destinacions de Turisme Familiar. Les possibilitats s’escampen, però, per tot el territori amb activitats i rutes que descobreixen racons i trossos d’història d’un ric paisatge natural i humà.

Terra d’inspiració d’artistes
La Costa Daurada ha influït en l’obra d’alguns dels artistes més reconeguts a tot el món, com Pau Casals, Antoni Gaudí i Joan Miró. Al Vendrell, es poden visitar la casa nadiua i la Vil·la Museu Pau Casals, just davant de la platja de Sant Salvador. A Reus, la ciutat que va veure créixer l’arquitecte Antoni Gaudí, es troba el Gaudí Centre, que explica la seva obra d’una manera visual i interactiva, que resulta molt atractiva pels més petits. La ruta modernista per la ciutat permet veure algunes de les joies d’aquest estil arquitectònic. Finalment, a Mont-roig del Camp, el Mas Miró, la casa familiar de Joan Miró i on l’artista va passar llargues temporades, mostra alguns dels seus secrets, enmig d’uns paratges plens de simbolisme que també són presents als seus quadres.

La Costa Daurada són platges, cultura, història, esports i patrimoni per a tota la família


Un viatge per la història
La comarca del Priorat ha fet del paisatge i de la terra el seu mode de vida i conserva amb cura la seva essència. Aquí s’escampen petites poblacions abocades a la tradició vitivinícola, amb un terreny ondulat de vinyes on els ceps lluiten heroicament per donar el seu fruit i fer-lo excepcional. En plena Serra de Montsant, aquest territori amaga un altre tresor: la Cartoixa d’Escaladei, la primera de l’orde dels cartoixans aixecada a la Península. Un viatge més ampli per la història pot dur el visitant fins a la Ciutadella ibèrica de Calafell, amb activitats didàctiques per a la canalla, al conjunt de la Tàrraco romana i a la medieval Vila Ducal de Montblanc, per passejar en família per la història. I és que el descans i el lleure combinen bé amb les escapades pels paisatges, la cultura i el patrimoni de la Costa Daurada.

Costa Daurada
Passeig Torroja, s/n
43007 Tarragona
tel. 977.23.03.12
https://costadaurada.info/
costadaurada@dipta.cat
Costa Daurada: vells tresors,  nous atractius per a tota la família

Les extenses platges de sorra fina de la Costa Daurda, com aquesta del Vendrell, compten amb instal·lacions i serveis pensats pels més petits. Foto: ©PTDT-Joan Capdevila

Cambrils, Salou i la Pineda Plajta compten amb carrils bici que permeten passejar en família ben a la vora de les seves platges. Foto: ©PTDT-Joan Capdevila.

Tot és a punt per a la pràctica d'activitats nàutiques com el paddle surf en aquest racó de Salou. Foto: ©PTDT-José Carlos León.

La Cartoixa d'Escaladei envoltada de vinyes i de natura, enmig de la imponent Serra de Montsant. Foto: ©PTDT-Joan Capdevila

La Ruta del Cister

El Monestir de Poblet, declarat Patrimoni de la Humanitat, forma part de la Ruta del Cister que es pot realitzar a peu o en bicicleta a través del GR 175 i que inclou també la visita al recinte monàstic de Santes Creus (a la imatge de sobre), ubicat a la comarca l’Alt Camp. Un itinerari farcit d’història, que es pot fer per etapes amb tota la família, a peu o en bicicleta i que permet gaudir del paisatge i del patrimoni durant tot el recorregut.

Foto: ©PTDT-José Carlos León.

Per continuar llegint... Registra't a Vallesos per només 12€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara