Granollers recupera el cinema Edison, el primer que va tenir, l’any 1906

Cinema Edison Granollers és el nom del nou espai dedicat al cinema al centre de la ciutat. L’equipament municipal del Centre Cultural de Granollers, a partir d’ara, l’Edison, serà gestionat a partir del 19 de desembre per la Fundació Privada Associació Cultural que ha guanyat el concurs públic per a l’execució d’un projecte de cinema per a tots els públics, en un equipament integral dedicat al cinema i a la imatge, on conviuran l’exhibició cinematogràfica, els programes formatius, la relació amb el seu entorn i el suport a projectes creatius.
El Cinema Edison neix fent convergir una voluntat municipal i una reivindicació ciutadana de gaudir d’un espai de cinema al centre de la ciutat i la trajectòria de més de 60 anys de cinema de l’Associació Cultural de Granollers, a través del seu cineclub. El nom del nou cinema és un homenatge a la Sala Edison, inaugurada al 1906, situada a la plaça de Maluquer i Salvador, al carrer de Thomas Alva Edison (aquest nom de carrer es va posar l'any 1933). Granollers torna a tenir cinema al centre de la ciutat, dotze anys després que es tanqués la darrera sala.
El projecte de l’Edison es proposa articular un projecte d’exhibició del cinema fent-ne prevaler el valor artístic i cultural; posar en valor el consum de cultura en el propi municipi com a valor de ciutat, de mobilitat, d’estalvi energètic i de cohesió social; consolidar el nou equipament com a equipament cultural dedicat sobretot –tot i que no exclusivament– al cinema, però estant atents a d’altres arts audiovisuals i lectura de la imatge; i esdevenir un catalitzador de les iniciatives lligades al cinema i a les arts audiovisuals de la ciutat, sumant-nos a les propostes existents, entre altres objectius.
El projecte d’exhibició compta amb diferents programes, buscant relacionar projectes passats i futurs, augmentant el públic actual, mantenint una presència important de la versió original, posant en valor el cinema com a fet cultural de primera i buscant un clar arrelament a la ciutat.
El nou projecte de cinema tindrà una programació estable amb diferents pel·lícules en cartellera durant com a mínim el cap de setmana a partir de dijous i en diferents sessions, amb capacitat de combinar estrenes, V.O. sempre amb plena complementarietat amb la oferta privada de la ciutat.
El dimecres 19 de desembre, a les 19 h, a la pantalla de l’Edison es farà la projecció inaugural que serà una pel·lícula triada a través d’un concurs popular. L’aforament del Cinema Edison és de 349 butaques, cada setmana es faran cinc sessions de cinema, 3 de Cineclub i un cop al mes, el Petit Edison, una programació regular de cinema per al públic familiar, en català o versió original dins del projecte de Patinautes. Les entrades es poden comprar a www.cinemaedison.cat.