El Festival DOCfieldBCN, al Palau Robert

La sisena edició del certamen artístic de fotografia documental gira entorn del tema “Amor. Efectes de l’afecte”

Pep Gonzalez i Creu (text)

El festival DOCfield és una iniciativa col·lectiva de la ciutat de Barcelona que lidera la Fundació Photographic Social Vision i que reconeix el valor de la fotografia documental i el fotoperiodisme. La sisena edició del certamen reflexiona a l’entorn del tema “Amor. Efectes de l’afecte”.
El director general de Difusió de la Generalitat, Jordi del Río, va inaugurar el 8 de novembre passat la vi edició del festival de fotografia documental DOCfield Barcelona, als jardins del Palau Robert, juntament amb la directora del Photographic Social Vision, Sílvia Omedes, i la directora artística DOCfield Barcelona, Helena Vélez.
El festival compta amb set exposicions oficials i setze mostres en seus convidades, organitza visites guiades, projeccions i trobades amb autors, organitza la V edició del premi de maquetes de fotollibre i una jornada professional per a professionals de la comunicació i del tercer sector.

Tres exposicions
El Palau Robert acull tres de les exposicions d’aquesta edició. La primera planta de l’edifici dona a conèixer la proposta expositiva “L’empremta familiar”, de la fotògrafa Nancy Borowick, un treball documental que explica la història de la família Borowick, que es pot visitar fins al 3 de febrer. L’autora narra les experiències dels seus pares que van rebre tractament per un càncer al mateix temps, i van morir amb 364 dies de diferència l’un de l’altre. Un treball que se centra en la força i en l’amor de la parella en la vida davant de la mort.
També fins al 3 de febrer, l’aparador del Palau exposa “Retrat de família”, una instal·lació fotogràfica col·lectiva fruit de la convocatòria oberta a fotògrafs professionals que busca reflexionar sobre la família, clans, tribus i parentescs i la seva habitual representació formal, partint de la idea de que la família no és només allò que es rep sinó que també es produeix.
Els jardins del Palau van acollir fins al 8 de desembre l’exposició “Senior Love Triangle”, de la fotògrafa Isadora Kosofsky, un treball que documenta el conflicte amorós entre Jeanie, Will i Adina, tres persones grans que desafien les normes socioculturals que s’estableixen sobre la gent gran i viuen el seu conflicte amorós com un refugi contra la soledat que suposa envellir.

Palau Robert
Centre d'Informació de Catalunya
Passeig de Gràcia, 107
08008 Barcelona
tel. 93 292 12 60
palaurobert@gencat.cat
palaurobert.gencat.cat
El Festival DOCfieldBCN,  al Palau Robert

Les tres explosicions que es mostren al Palau Robert de Barcelona: “L’empremta familiar”, “Retrat de família” i “Senior Love Triangle”.

Per continuar llegint... Registra't a Vallesos per només 12€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara