“El Xoc” d’Enric Vilageliu, la primera pel·licula produïda per Gent i terra S.L

La pel·lícula, que va emestre’s a l’espai “Sense ficció” de TV3 el passat 1 d’octubre, va aconseguir un 25,6% de share

La pel·lícula “El Xoc”, dirigida pel jove cineasta vallesà Enric Vilageliu es va estrenar els cinemes Texas de Barcelona, amb preestrena al Centre Cultural de Granollers el passat 27 de setembre, presenta els fets històrics succeïts des de les sessions parlamentàries del 6 i 7 setembre de 2017, en les quals es va aprovar la llei del referèndum i la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república. També recull les diferents mobilitzacions de signe divers al carrer que van tenir lloc abans i després d’un referèndum que l’Estat espanyol no va aconseguir impedir, així com les que es van produir fins a la proclamació de la inaplicada república catalana.
La pel·licula, que ha comptat amb la producció executiva de Vicenç Relats, és la primera producció cinemàtogràfica de Gent i Terra S.L, l’editora de Vallesos que, així, s’estrena en el món audiovisual. Amb un 25,6 de share, i més de 406.000 espectadors la pel·lícula va esdevenir un gran èxit d’audiència de TV3 que va dedicar una nit temàtica a l’1 d’octubre dins de l’espai “Sense ficció” i es va convertir en el vuitè documental més vist durant aquest any.
Enric Vilageliu, el jove cineasta santaulalienc de 23 anys format a l’ESCAC de Terrassa, destaca el caràcter “emocional” del film, en el qual “es destaca la part humana dels protagonistes, les seves reaccions en moments de tensió, més que no pas els discursos.” I és que “El Xoc” és una producció singular i diferent del que s’ha vist fins ara, sense gens de veu en off, ni entrevistes i amb molt de ritme, en la qual el fil narratiu ve marcat per un desenvolupament dels fets gairebé notarial.
Després de l’estrena a Catalunya, la pel·lícula ja s’ha projectat a Ginebra, amb la presència de Marta Rovira i, en els propers mesos té previst projectar-se a diverses capitals europees.
“El Xoc” d’Enric Vilageliu,  la primera pel·licula produïda  per Gent i terra S.L

Enric Vilageliu, durant l’entrevista que Roger Escapa li va fer pel programa “El Suplement” de Catalunya Ràdio. Foto: Miquel Alors.