Un club amb història fluctuant
Malgrat l’entusiasme inicial, el club nascut el 1927 es va dissoldre un parell d’anys després, entre el 1928 i el 1929 fins que el 1930 un grup d’aficionats, sota la presidència de Francesc Quintana, van fundar-lo de nou, amb l’actual nom de Club Ciclista Granollers. Durant l’any 1935 es va establir el reglament del club, amb temes relatius als socis, junta directiva i excursions. Curiosament, en un capítol es prohibia tractar temes polítics i religiosos en tots els actes del club. L’any 1936, en esclatar la Guerra Civil, el club, com tantes entitats, es va clausurar i va reprendre l’activitat als anys quaranta, quan començaven a ser coneguts i admirats arreu els vallesans Miquel Poblet, Artur Dorsé, Miquel Casas i Joaquim Filbà. En aquella època a la ciutat s’organitzaven curses de velocitat, eliminació i persecució que es feien en el camp de futbol, perquè ja no hi havia cap velòdrom.
Els anys 1942,1944 i 1945 Granollers va acollir el final d’una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. El 1944 va ser tanta la gent que va rebre els corredors que la Unió Esportiva Sants, organitzadora de la Volta, va guardonar el club granollerí amb el premi a la millor final de tota la Volta. A la del 1945 hi van fer un molt bon paper els ciclistes granollerins Dorsé, Filbà i Casas. El nivell assolit pel club va fer que l’any 1947 contractés corredors de la categoria d’Artur Dorsé i Joaquim Filbà, que van defensar els colors blanc i blau del club al seu maillot.
A finals dels anys 40 el CCG organitzava la Volta del Vallès i les curses que a partir del 1953 es van organitzar amb motiu de les Fires i Festes de l’Ascensió van ser de les proves amb més seguidors, donades les grans possibilitats que oferia la carretera. L’any 1955 es va realitzar el I Gran Premi Ciclista de l’Ascensió, de 150 quilòmetres, amb recorregut Granollers–Granollers, que va comptar amb la participació destacada de Miquel Poblet i Federico Martín Bahamontes.
Als anys 60 i 70, el ciclisme va patir la competència d’altres esports de motor que començaven a despuntar. Malgrat això, el CCG, sota la presidència de Salvador Sastre i Francesc Subirana, va organitzar diversos campionats i proves que, amb l’arribada massiva de motos i cotxes, van acabar anant a la baixa. Només es feien sortides els diumenges, que feien per lliure uns quants ciclistes liderats per l’Artur Dorsé i l’Isidre Serra, sortint des de l’emblemàtic local de reparació i venda de bicicletes que Dorsé tenia al número 33 del carrer Alfons IV.
Bona part d’aquests ciclistes van decidir refundar de nou el club el 1977 i van afiliar-se a la Federació Catalana de Ciclisme. La primera junta, amb 41 socis fundadors, va ser presidida per Julià Pratginestós. Es van organitzar de forma continuada sortides de cap de setmana i es va iniciar al 1981 la primera edició de la Marxa Ciclista Internacional Ruta del Montseny, que amb el pas dels anys va tenir el nom de Trofeu Artur Dorsé.
Actualment, el Club Ciclista Granollers, amb seu al Casal de l’Esport, està presidit per Antonio Lobera. Amb uns dos-cents socis, l’entitat realitza un campionat cicloturista i també continua organitzant la ja tradicional Marxa Cicloturista Internacional Rutes del Montseny.