Centenari de Salvador Casanova, forjador de la unitat popular sobiranista des de Granollers

Salvador Casanova i Grané (Badalona,1918-Granollers,1982) va ser un destacat lluitador per la llibertat, la democràcia i la cultura a Catalunya, durant la llarga nit de la dictadura franquista, a través d’un ferm activisme que va desenvolupar des de Granollers, la ciutat a la qual es va establir l’any 1953. Fundador de l’Assemblea de Catalunya l’any 1971, va ser un ferm defensor de la unitat popular per la independència que avui viu moments tan àlgids al nostre país.
Aquest any 2018, en el centenari del seu naixement, la Plataforma Cívica Salvador Casanova i Grané, creada a Granollers l’any 2009, ha organitzat un cicle de conferències en la seva memòria i continua impulsant el bloc a Internet www.salvadorcasnova.wordpress.com. Dos espais de la ciutat serven la seva memòria: una plaça i l’olivera situada a la plaça de Porxada, on cada any se li ret homenatge i on es lliura un guardó instituït per l’assemblea granollerina d’ERC que premia persones i institucions destacades en la lluita per la llibertat nacional i la justícia social. L’Any 2018 s’ha donat a l’Associació Catalana pels Drets Civils, integrada per familiars i amics dels presos polítics i exiliats catalans.
Centenari de Salvador Casanova,  forjador de la unitat popular  sobiranista des de Granollers

Salvador Casanova, el febrer de 1977 en un míting al Pavelló Municipal d'Esports de l'Assemblea de Catalunya, amb el lema “Volem l’Estatut”. Foto: Fons Pere Cornellas, Arxiu Municipal de Granollers.