L’Inventari del patrimoni immaterial del Vallès, en marxa

A iniciativa de la Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell i amb la col·laboració del Centre d’Estudis de Granollers, s’ha posat en marxa el projecte per a la creació de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès, que té com a objectiu identificar, mostrar i difondre tots aquells elements del patrimoni cultural immaterial que es troben al conjunt del Vallès, tant l’Oriental com l’Occidental.
El projecte, que disposa del web immaterialvalles.cat, va ser presentat el 2 de maig a la Casa Duran de Sabadell, en un acte en el qual van participar el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Josep Puigcorbé, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Maria Àngels Blasco.
A l’acte es va posar remarcar que la identificació del patrimoni cultural immaterial és el primer pas per protegir-lo, conservar-lo i difondre'l. El director del projecte d’Inventari, Josep Alavedra, destaca que per fer-lo se seguirà la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO (2003).