Un llibre de memòries viatja al cor de la família Millet de l’Ametlla

Un llibre de memòries de la periodista Pat Millet i Tusell, germana petita del Fèlix Millet que va saquejar el Palau de la Música, acaba de veure la llum en un viatge al cor d’aquesta família de l’alta burgesia catalana tan vinculada a l’Ametlla del Vallès.
Es tracta de La vida amarga de les flors (Angle Editorial, 2019), un retrat íntim, sense concessions, de la família Millet, feta des de dins per la mateixa Pat Millet, que va morir el 20 de març passat a l’Ametlla, als 75 anys. En els seus darrers mesos de vida va dictar les seves vivències al periodista Jordi Panyella que ha donat cos a un relat apassionant, amb tots els ingredients d’un serial televisiu increïble, on la realitat un cop més supera la ficció.
Nascuda al si d'una família de l'alta burgesia catalanista, Pat Millet evoca la seva infància, joventut i maduresa, i dibuixa un esplèndid retrat social de la burgesia catalana i de la seva família, una de les més contradictòries del país. Es va casar molt jove i es va separar al cap de poc temps, sent obligada a deixar les dues filles petites a càrrec de l'exmarit. L'estigma social i familiar la va perseguir des de llavors i, gairebé repudiada, va dur una vida d'excessos, que va haver de pagar amb escreix.
Des d'una posició de privilegi Pat Millet observa l'actuació dels prohoms de la cultura catalana i els canvis socials i polítics al llarg de diverses dècades, en un arc temporal que abraça des de l'admirada figura del seu pare, Fèlix Millet i Maristany, fins a la inesperada catàstrofe que anava gestant el seu germà Fèlix al Palau de la Música. [VRC]