Vallesos celebra els deu primers anys amb un llibre que recull els 21 contes publicats

El volum aplega relats d’ambientació vallesana d’Isabel-Clara Simó, Alba Dedeu, Antoni Dalmases, Lluís Oliván, Eloi Vila, Roc Casagran, Teresa Sagrera, Isidre Grau, Jaume Sesé, Alba Dalmau, Carme Ballús, Xavier Bertran, Pruden Panadès, Anna Ballbona, Laura Pinyol, Mònica Boixader, Jordi Masó, Carles Castell, Antoni López, Josep Gòrriz i Joan Lluís Bozzo.

A Vallesos celebrem els nostres deu primers anys d’existència amb un llibre que aplega els vint-i-un contes publicats que va sortir al carrer per Sant Jordi. Vint-i-un contes (editorial Gent i Terra) recull els vint-i-un relats breus amb els quals destacades escriptores i escriptors vallesans d’origen o d’adopció han anat obrint les pàgines inicials de cada número d’aquesta publicació de patrimoni i memòria popular entre la primavera del 2011 i el 2021.
El volum aplega les històries escrites expressament per als lectors i lectores de Vallesos per part de noms tan reconeguts com el de l’enyorada Isabel-Clara Simó (1943-2020), l’alcoiana que també va exercir de vallesana durant la dotzena d’anys que va viure a l’Ametlla del Vallès, mestra d’un periodisme compromès i amb ànima i de pàgines brillantíssimes de les lletres catalanes, de les quals va rebre el Premi d’Honor. I és a la seva memòria a qui va dedicat el llibre.
L’antologia es completa amb les creacions literàries d’Alba Dedeu, Antoni Dalmases, Lluís Oliván, Eloi Vila, Roc Casagran, Teresa Sagrera, Isidre Grau, Jaume Sesé, Alba Dalmau, Carme Ballús, Xavier Bertran, Pruden Panadès, Anna Ballbona, Laura Pinyol, Mònica Boixader, Jordi Masó, Carles Castell, Antoni López, Josep Gòrriz i Joan Lluís Bozzo.
“Aquests contes, d’estils molt diversos, converteixen el Vallès en escenari literari i posen en relleu la gran qualitat narrativa d’autors vallesans”, tal com indiquen l’editor i el director de Vallesos, Ramon Vilageliu i Vicenç Relats, respectivament.
“Encetar una revista amb un conte és sempre un gran luxe i tota una declaració de principis perquè suposa, d’entrada, una invitació a una lectura tranquil·la, reposada, conscient. Es tracta d’un fet que diu molt del contingut delicat i no fungible que es trobarà al llarg de les seves pàgines, que valdrà la pena de col·leccionar a la lleixa de casa i de rellegir sempre que es vulgui, en un volum que no caduca”, escriuen al pròleg.
”Aquest enfilall de relats breus ha permès començar la lectura de cada Vallesos amb la certesa que la proposta valdria la pena”, sostenen en la presentació d’aquest volum que commemora el desè aniversari de la revista.
La portada del llibre reprodueix una il·lustració de la creadora Cinta Vidal, l’artista plàstica cardedeuenca de gran projecció internacional. Així mateix, el volum compta amb una il·lustració per a cada conte, realitzades per Gisela de Bomvilà, Joan Dalmases, Toni Porqueras, Eduardo Abarca, Enric Vilageliu, Eva Arrizabalaga i Ramon Vilageliu.
Vallesos celebra els deu primers anys amb  un llibre que recull els 21 contes publicats

La portada del llibre.