Costa Daurada: paisatges i lleure en família

L’amplitud d’ofertes de lleure de la Costa Daurada proporcionen possibilitats de compartir amb tota la família unes experiències úniques, memorables

Arran de mar, sota les estrelles o per camins que recorren el patrimoni monumental i natural, la Costa Daurada és oberta i diversa, amb propostes per a tota la família.

El cel més net, el paisatge més viu
Les excel·lents qualitats del cel nocturn de Prades i la possibilitat d’apropar l’experiència corprenedora de poder observar l’univers des d’un un altiplà situat a 1.103 m. sobre el nivell del mar, fan que una visita al Centre de Visitants del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades sigui una autèntica delícia pels sentits. Inaugurat l’estiu del 2020, el Centre de Visitants, a més d’una sala d’audiosisuals i del Museu de l’astronomia, compta amb un planetari de 360º per a la projecció, en format envolvent, de les més extraordinàries produccions i pel·lícules de l’univers.
A més, des del Mirador Astronòmic de Sant Roc –el primer de la xarxa que s’anirà generant al llarg de tot el territori del Montsant i les Muntanyes de Prades–es pot fer l'observació de les constel·lacions i la seva mitologia amb telescòpics automatitzats o fer un recorregut comentat i guiat amb làser verd.
I si el cel permet somiar, els paisatges de l’interior de la Costa Daurada són un bàlsam i un paradís per als amants de l’aire lliure, envoltats de natura i del blau del cel. Fer caminades i visites a poblacions amb encant de la Costa Daurada com Capafonts, Mont-ral, Vilanova de Prades o Arbolí, entre d’altres, inciten a conèixer el seu patrimoni i a valorar les seves manifestacions culturals, la seva història i conèixer les persones que l’han anat forjant.

Vorejant el mediterrani, caminant pel bosc amb vistes panoràmiques
Des del Camins de Ronda, el paisatge de la muntanya retallant l’horitzó, contrasta amb el mar, sempre present. Aquests preciosos senders que recorren la costa permeten anar de poble en poble, conèixer paisatges idíl·lics inaccessibles al transport motoritzat i activar el cos amb un exercici moderat i reconfortant. Caminant pels Camins de Ronda es pot tocar el mar amb els dits mentre es passeja a Salou, conèixer la ruta de Tarragona a Tamarit, descobrir el paradís de les cales fent el camí d’Altafulla a Torredembarra, gaudir dels valors paisatgístics de l’Hospitalet de l’Infant o resseguir el passeig triomfal de Roda de Berà, entre moltes altres experiències.
Una altra visita ben singular és el peculiar castell d’Escornalbou que destaca amb la seva silueta de pedra vermella dominant un dels escenaris de les Muntanyes de Prades, amb vistes privilegiades. Es tracta d'una singular mansió senyorial de principis de segle xx, formada per les restes de dos edificis medievals: el monestir de Sant Miquel, fundat el 1153; i un castell, construït damunt de les restes d'una fortalesa romana. Eduard Toda, l'egiptòleg, diplomàtic, filantrop i home de negocis va ser l'encarregat de la restauració d'aquest edifici ara obert al públic per a al seva visita.
El paisatge natural i la pedra vermella pròpia de les Muntanyes de Prades que l’envolten és el punt de partida perfecte per dues excursions aptes per a tota la família, entre boscos i miradors d’alçada amb singulars vistes panoràmiques de la Costa Daurada. Hi ha diferents itineraris, entre els quals hi destaca el passeig dels frares, que es va obrir l’any 1818 i que actualment és un camí còmode i senzill per fer amb criatures que permet contemplar una panoràmica espectacular que va de l’Hospitalet de l’Infant a les muntanyes de Prades, i a la costa, des del Garraf a les Terres de l’Ebre. En dies clars hi ha qui diu que es poden veure també les muntanyes de Mallorca a l’horitzó. També es pot fer el camí de l’ermita de Santa Bàrbara una construcció que, tipològicament, es pot datar entre finals del segle xviii o inicis del xix. El camí que condueix a l'ermita va pujant el desnivell enmig d’un bosc frondós de pins i alzines i ofereix en alguns punts unes panoràmiques excel·lents.

Costa Daurada
Passeig Torroja, s/n
43007 Tarragona
tel. 977.23.03.12
https://costadaurada.info/
costadaurada@dipta.cat

Parc Astronòmic Muntanyes de Prades
Vorejant el mediterrani. Els camins de Ronda
Castell Monestir d’Escornalbou i els itineraris de natura
Port Aventura
Costa Daurada: paisatges  i lleure en família

Una imatge del centre de visitants del Parc Astronòmic de Prades.

Imatge d’una sortida a la natura a Capafonts. Foto: Rafael Lopez Moné.

Una imatge espectacular dels boscos i el castell d’Escornalbou. Foto: Rafael Lopez Moné.

Una imatge del mirador astronòmic de Sant Roc, un espai privilegiat per observar el cel. Foto: Rafael Lopez Moné.

El Camí de Ronda al seu pas per Salou. Foto: José Carlos León.

Port Aventura, emoció assegurada

Per assegurar unes experiències familiars plenes d’emoció PortAventura World Parks & Resort –amb el complex turístic format per dos parcs temàtics, un parc aquàtic, sis hotels tematitzats i un centre de convencions– és una garantia. PortAventura World ja ha iniciat la seva activitat amb l’obertura de PortAventura Park i Ferrari Land. El 23 de juny obre les portes Carib Aquatic Park i també es pot gaudir de l’espectacle Around the World en el Gran Teatre Imperial de la Xina.

Per continuar llegint... Registra't a Vallesos per només 12€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara