Bolets al cistell, a taula i a l’auca

Una irònica auca boletaire del periodista Jaume Valls Vila repassa les cobejades espècies micològiques dels nostres boscos a la tardor

El periodista Jaume Valls i Vila, col·laborador de Vallesos, és l’autor d’aquesta deliciosa Auca del/la tocadet/tocadeta del bolet que amb sornegueria fa un acurat repàs de les espècies micològiques més comuns de les nostres comarques vallesanes.
Malgrat que aquesta, ai las!, no sigui, ara per ara, una temporada gaire reeixida en el nostre entorn natural per a la caça, collida o recol·lecció i degustació d’aquests saborosos fruits silvestres –ha plogut poc, diuen–, no us desanimeu, la tardor continua i molts anys a la primeria de l’hivern encara en brollen.
Si no, sempre teniu el recurs de cercar-los a indrets més llunyans com el Moianès, el Berguedà o el Pirineu, on se’n troben prou per a omplir el cistell. I si més no, sempre queda el recurs d’adquirir-los i menjar-se’ls amb delit ja que, malgrat ser mercadejats, segur que a taula us faran un bon profit.
De les diverses fires boletaires que hi ha al país, la més propera al Vallès és la de Castellterçol, que acostuma a tenir lloc el darrer cap de setmana d’octubre. Cada any la fira reuneix tot de stands de bolets naturals, bolets confitats, bolets secs, així com també llibres específics de bolets, herbes medicinals, olis artesanals, coixins terapèutics... Tot un conjunt de productes que tenen una estreta relació amb el bolet i les herbes remeieres.

Per continuar llegint... Registra't a Vallesos per només 12€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara