Tastets vallesans

Olors i gustos que, a mossegades, van generant una geografia ben delimitada, amb noms i cognoms

Tastets vallesans,  de producció i denominació

Tastets vallesans, de producció i denominació

Dels Borregos de Cardedeu als cardinals de Terrassa, passant pel ventre d’ossos i els olis de Vera i de Becaruda

Can Duran, artesans  de l’oli de Vera

Can Duran, artesans de l’oli de Vera

La finca biguetana explota dues-centes oliveres de Vera centenàries, una relíquia de conreu als marges que dona un oli intens i verdós

Els borregos: arrelats  a Cardedeu des de fa segles

Els borregos: arrelats a Cardedeu des de fa segles

Com recull Ferran Canyameres a El Vallès, rigor i bellesa, els borregos són “rosegons de casa rica, amb gust de pa de mel, que és cosa que mai no enfita”

Caldes, capital original  del Carquinyoli

Caldes, capital original del Carquinyoli

Els productors es guanyen la clientela turista i la de casa amb una elaboració artesana i de qualitat i amb un secret compartit: l’orgull termal calderí

Un tros d’història a la boca

Un tros d’història a la boca

Els borregos tous de Llinars, de la quasi centenària pastisseria Esteva, són flonjos com un brioix, a diferència dels torrats de Cardedeu

Tot Teca-Forn Gotés,  creadors del saballut

Tot Teca-Forn Gotés, creadors del saballut

Una fleca de Sabadell que ven el vuitanta per cent de la producció per encàrrec

Can Turull, pastissos  ‘made in’ Terrassa

Can Turull, pastissos ‘made in’ Terrassa

L’obrador, engegat l’any 1946 com a forn de pa, produeix dolços propis de la ciutat com el Cardinal, el Dàcar o la Pauladina

Embotits i dolços, tot alhora

Embotits i dolços, tot alhora

Cal Cabré 1910, de Vilanova del Vallès, elabora receptes centenàries de la mà de la cinquena generació familiar

La Garriga, el poble  de la Botifarra

La Garriga, el poble de la Botifarra

La blanca i la crua són les especialitats que donen nom a l’embotit de la vila termal que en fa una fira pels volts del Dijous Gras

Casanovas 1906, botifarres d’inspiració egarenca

Casanovas 1906, botifarres d’inspiració egarenca

L’obrador centenari de terrassa ha creat embotits locals com la botifarra terregada o la de músic, basant-se-se en plats antics i noves receptes d'avui