Tastets vallesans
Olors i gustos que, a mossegades, van generant una geografia ben delimitada, amb noms i cognoms
Tastets vallesans, de producció i denominació
Dels Borregos de Cardedeu als cardinals de Terrassa, passant pel ventre d’ossos i els olis de Vera i de Becaruda
Can Duran, artesans de l’oli de Vera
La finca biguetana explota dues-centes oliveres de Vera centenàries, una relíquia de conreu als marges que dona un oli intens i verdós
Els borregos: arrelats a Cardedeu des de fa segles
Com recull Ferran Canyameres a El Vallès, rigor i bellesa, els borregos són “rosegons de casa rica, amb gust de pa de mel, que és cosa que mai no enfita”
Caldes, capital original del Carquinyoli
Els productors es guanyen la clientela turista i la de casa amb una elaboració artesana i de qualitat i amb un secret compartit: l’orgull termal calderí
Un tros d’història a la boca
Els borregos tous de Llinars, de la quasi centenària pastisseria Esteva, són flonjos com un brioix, a diferència dels torrats de Cardedeu
Tot Teca-Forn Gotés, creadors del saballut
Una fleca de Sabadell que ven el vuitanta per cent de la producció per encàrrec
Can Turull, pastissos ‘made in’ Terrassa
L’obrador, engegat l’any 1946 com a forn de pa, produeix dolços propis de la ciutat com el Cardinal, el Dàcar o la Pauladina
Embotits i dolços, tot alhora
Cal Cabré 1910, de Vilanova del Vallès, elabora receptes centenàries de la mà de la cinquena generació familiar
La Garriga, el poble de la Botifarra
La blanca i la crua són les especialitats que donen nom a l’embotit de la vila termal que en fa una fira pels volts del Dijous Gras
Casanovas 1906, botifarres d’inspiració egarenca
L’obrador centenari de terrassa ha creat embotits locals com la botifarra terregada o la de músic, basant-se-se en plats antics i noves receptes d'avui