Rubí commemora el Tricentenari amb conferències, exposicions, concerts i teatre

El periodista Miquel Calçada, comissari dels actes de commemoració del Tricentenari, va inaugurar el 28 de març els actes que s'organitzen a la ciutat de Rubí per recordar els fets de 1714, que inclouen conferències, exposicions, concerts i teatre. L'acte d'obertura va tenir lloc al Celler Cooperatiu, on també hi va haver una conferència de l'historiador Josep Pujol sobre La Guerra de Successió a Catalunya, que va estar precedida per una cercavila pel centre de la ciutat per part dels Miquelets de Catalunya, que van llançar unes salves d'honor (a la imatge de sobre).
La programació continua el dia de Sant Jordi amb una activitat de jocs tradicionals de 1714 a la plaça del Doctor Guardiet, mentre que del 8 al 23 de maig, la plaça de la Nova Estació acollirà l'exposició 300 anys després. El dissabte 10 de maig, la música serà la protagonista amb el concert Victus 1714, la música del llibre, a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès. L'audició tindrà lloc a les 21h al Teatre Municipal La Sala.
El 27 de maig, la historiadora Montse Franch, fundadora de l'associació Tot Història, oferirà la conferència 1714, Sentiment de derrota, l'herència. L'acte tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler a les 19h.
La cloenda de la commemoració del Tricentenari a Rubí es farà el 19 de juny amb l'espectacle teatral La cançó dels catalans, de Víctor Mora i Alsinella, a càrrec de la companyia 3. Teatre, dirigida per Josep Maria Diéguez i de Jaureguízar. La representació tindrà lloc al Celler Cooperatiu a les 20h.
D'altra banda, la regidoria d'Identitat i Projecció exterior, l'àrea de l'Ajuntament rubinenc que organitza aquesta programació, també durà a terme visites guiades al Centre Cultural el Born des de la ciutat, que es poden consultar al web www.rubiidentitat.cat.
Rubí commemora el Tricentenari amb conferències, exposicions,  concerts i teatre

Una formació dels Miquelets de Catalunya, en la cercavila per Rubí . Foto: Jordi Garcia - Localpres