Una exposició al Museu del Gas recull la publicitat dels 170 anys de Gas Natura Fenosa

Publicitat per una història, 170 anys de companyia és l’exposició que ha inaugurat el Museu del Gas de Sabadell per celebrar el 170è aniversari de la companyia Gas Natural Fenosa. La mostra, que té per comissari Víctor Oliva, fa un repàs de la història de l’empresa a través de la publicitat i el disseny gràfic, amb documents de l’arxiu de la companyia, de gran valor històric i artístic, que retraten el canvi de la societat amb amb el gas.
L’exposició comença als inicis de les nadales que repartien els operaris de la Sociedad Catalana para el Alumbrado por Gas fins a arribar als cartells publicitaris a l’actualitat d’una companyia que va passar de Catalana de Gas a Gas Natural, i a l’actual Gas Natural Fenosa. A través del recull publicitari es pot veure l’evolució de les modes en el vestuari, els pentinats, o fins i tot l’evolució de la publicitat, en la tipografia, l’ús del color, o la inserció de les primeres fotos i l’aparició de la publicitat a la ràdio i a la televisió.
Publicitat per a una història… mostra com la publicitat ha anat canviant amb la companyia; durant els primers anys i fins al 1920, és una publicitat de tipus més institucional, subratllant la importància de la companyia. En una segona fase, la publicitat mostra que el gas és la modernitat i el progrés. I en la tercera fase, es mostra el gas com a confort i benestar.
També es pot trobar l’estructura d’un habitatge, dins el qual hi ha una selecció d’aparells domèstics que funcionaven amb gas.