Paco Monja repassa 65 anys de la Mútua de Granollers en un llibre

Tot coincidint amb la celebració del “Dia de la Mútua”, la sala d’actes de l’entitat de la plaça Pau Casals va acollir, el 17 de març, la presentació del llibre Mútua de Granollers, 65 anys d’història, escrit pel periodista Paco Monja.
El llibre, que presenta la història de l’entitat a través de les vivències per les quals ha passat des de 1952, es divideix en quatre grans apartats: el pas per les seus del carrer Anselm Clavé; de Santa Elisabet (1965) i de la plaça Pau Casals (1977), així com per la galeria de presidents, dedicada a explicar la gestió realitzada per cadascun dels onze presidents que l’entitat ha tingut fins ara.
El llibre compta amb la salutació de l’actual president, Jaume Bages, i la col·laboració especial d’Antoni Dachs, administratiu que va treballar tota la vida a la Mútua, i del doctor Genís Tura, metge pediatre amb més de 30 anys dedicats a l’entitat.
Segons Paco Monja, la història de la Mútua de Granollers és el resultat “d’una suma d’esforços d’uns quants granollerins que van considerar, en temps difícils i complicats a tots els nivells, posar en marxa l’any 1952 una medicina assistencial privada per garantir una millor assistència general als seus associats”.
Vinculada a Granollers, a la comarca i al seu entorn més proper, la Mútua de Granollers es distingeix pel seu compromís social, ja que sempre ha col·laborat activament amb diverses entitats de tota mena, entre les quals el BM Granollers, El Xiprer, el Teatre Auditori, Òmnium Cultural, la Festa Major de Blancs i Blaus, Xics... En el decurs de l’acte, l’expresdent Ramon Daví va destacar la seva satisfacció per “disposar d’una llibre que explica d’una manera entenedora i senzilla la història de l’entitat”. “Teníem el relat i Monja l’ha posat en prosa perfectament”, va concloure. Per al president actual, Ramon Bages, “el llibre promou i explica els valors pels quals hem apostat i seguirem apostant”. En termes semblants es va expressar també el Dr. Josep Rius, director general de l’entitat, que va qualificar el llibre “com una proposta oberta per a continuar treballant amb il·lusió”. Per la seva part, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, es va mostrar satisfet pel fet que “Granollers segueix escrivint bé la seva crònica com a ciutat gràcies a iniciatives com la de la Mútua.”