L’ajuntament de Bigues i Riells i Gent i Terra reediten el Capcigrany de Francesc Maspons i Anglesell

La novel·la infantil Capcigrany es va publicar inicialment al fulletó col·leccionable de la revista La Mainada entre els anys 1921 i 1922. L’autor, el jurista de Bigues i Riells Francesc Maspons i Anglasell, el va signar amb el pseudònim Blai Einer.
Ara, i en motiu de l’Any Maspons, l’ajuntament de Bigues i Riells i l’editorial Gent i Terra –editora de Vallesos– han recuperat aquesta obra que, com era habitual a la literatura infantil de l'època, estava escrita en un llenguatge molt ric, acurat i elevat, amb gust per recollir aforismes, frases fetes, noms de plantes i animals. Aquesta mateixa riquesa que converteix Capcigrany en un tresor per a un lexicògraf el convertia també en una lectura extremadament difícil per a un lector actual, i impossible per a un nen o una nena d'avui. De l’adaptació i reescriptura a una llengua més actual i entenedora, se n’ha encarregat brillantment –i això era un autèntic repte– l’escriptor Pau Joan Hernàndez que acosta el lector a la novel·la Capcigrany amb tota la seva riquesa i capacitat suggeridora.
L’ajuntament de Bigues i Riells  i Gent i Terra reediten el <i>Capcigrany</i> de Francesc Maspons i Anglesell

El llibre editat per Gent i Terra és una versió molt fidel de l’original i en destaquen, a més, les il·lustracions de Josep Serra Massana. Foto: Gent i Terra.