Una vintena d'activitats recorden l’artista granolerí Amador Garrell

El polifacètic artista granollerí Amador Garrell i Soto (1916-2000) ha rebut un homenatge pòstum a la seva ciutat, en el centenari del seu naixement, amb una vintena d’activitats que han recordat la seva figura. Va néixer i transcórrer tota la seva vida a Granollers, a la qual qualificava de “la ciutat dels meus amors”. Va excel·lir en múltiples disciplines –músic, pintor, escriptor, dibuixant, dissenyador gràfic– i en totes hi va saber donar la seva empremta personal.
Durant més de vint anys va ser col·laborador de la premsa comarcal, sobretot de Plaça Gran i d’ El 9Nou, des d’on va exercir com una veu singular i va saber recrear no sols la ciutat que l’havia vist néixer i créixer, sinó testimoniar un món que estava desapareixent.
Amb motiu del centenari del seu naixement, s’ha volgut recuperar per a Granollers la seva figura i el seu llegat, amb tot un seguit d’actes destinats a abordar totes les disciplines artístiques que va conrear, amb la complicitat d’institucions públiques i privades.
El 16 de febrer, a la sala d’sctes el Museu de Granollers, va tenir lloc la presentació de les activitats programades amb motiu del centenari, que es va iniciar amb l’exposició: “Amador Garrell i Soto. El món a través de Granollers”, comissariat per Carme Arenas i amb el disseny d’Amador Garrell i Garcia.
En el marc de l’exposició es van fer tres conferències sobre el seu paper com a humanista (per part de Mariano Fernández), com a artista polifacètic (per part d’Enric Satué) i com a introductor del jazz a Granollers (per Donat Putx).
Les altres activitats van estar vinculades al 27è Festival de Jazz de Granollers i a la presentació d’un llibre-recull d’articles seus, La pols de l’Oblit (Ed Alpina). Els actes d’homenatge es culminaran el 13 d’octubre amb un concert de l’Orquestra Selecció Big Band de Granollers al pati del Casino.
Una vintena d'activitats recorden l’artista granolerí Amador Garrell

Una imatge de la inauguració de l’exposició.