El Parlament acull la presentació d’un llibre de Vicenç Relats sobre la postguerra, l’exili i la repressió franquista

En un acte presidit per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el director de Vallesos, Vicenç Relats, va presentar el 20 d’abril passat el seu llibre El Port de la Selva després de les bombes (Ed. Gent i Terra) a l’auditori de la cambra catalana, en una presentació a càrrec de l’historiador Agustí Alcoberro, professor d’Història Moderna a la UB, i del director adjunt del diari Ara, Ignasi Aragay.
El llibre narra l’exili, la repressió franquista i l’esforç per sobreviure d’un poble del Cap de Creus que va ressorgir d’entre les runes, després de la Guerra Civil. És un cas paradigmàtic del que va passar a tants altres pobles i ciutats de Catalunya, amb la singularitat que al Port de la Selva, prop de la frontera amb França, hi havia passat de tot, amb una gran activitat militar durant i després de la guerra. Es tracta d'una crònica coral amb testimonis viscuts i documentació abundosa que, entre d’altres, rescata la figura de Dalmau Costa i Vilanova, fill del Port de la Selva, que va ser el cap de Protocol i Majordomia del Parlament de Catalunya tota l’etapa republicana i que a l’exili a Mèxic va ser un destacat activista polític i mecenes de la cultura catalana. És per això que l’acte va servir també per homenatjar aquesta personalitat molt desconeguda, que havia estat fundadora d’ERC i que va ser un estret col·laborador del president Tarradellas.
El Parlament acull la presentació d’un llibre de Vicenç  Relats sobre la postguerra, l’exili i la repressió franquista

A la foto de grup, d’esquerra a dreta, Ignasi Aragay, Vicenç Relats, Carme Forcadell, Pere Sol (lletrat del Parlament) i Agustí Alcoberro. Foto: Vallesos.