Subscriu-te a la revista Vallesos en paper per només 20€ l'any

Rebràs dos números de la revista a casa teva Subscriu-te ara

Registra't a Vallesos per només 12€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara
Parada i fonda... de tota la vida

Parada i fonda... de tota la vida

El Vallès descrit des de la taula antiga. Una història que neix amb els hostals dels camins rals i que avui es manté viva als nostres pobles i ciutats.

Bar Vilarrubias,  tota una vida retratada

Bar Vilarrubias, tota una vida retratada

Obert cap al 1900, tres parelles de la mateixa família han portat aquest bar restaurant sabadellenc des del 1957

Cal Taiet, talent a la brasa

Cal Taiet, talent a la brasa

De posada de postguerra recòndita d’Ullastrell a restaurant amb filials, especialitzades en carns i verdures a la brasa a Terrassa

Hostals, fondes i cases de menjar

Hostals, fondes i cases de menjar

La necessitat de reposar, de fer un àpat calent i fer-ho d’una manera agradable ha anat omplint la nostra geografia de referències sovint inoblidables

Del <i>Crus</i> a La Cruïlla

Del Crus a La Cruïlla

El popular bar-restaurant de Lliçà d'Amunt recull en el seu mateix nom els canvis socials i polítics dels últims 65 anys

Fina Miralles

Fina Miralles

Un artista en constant recerca de la natura i de l'ànima de les coses

Josep Melo

Josep Melo

La fascinació per l'art de fer guitarres d'un sabadellenc internacional

Òscar Andreu

Òscar Andreu

Ressò radiofònic de Les veus dels barris terrassencs

Gabriel Rufián

Gabriel Rufián

Una veu desacomplexada de l'independentisme en castellà

Marçal Ramon

Marçal Ramon

Una banda sonora per al corpus de la Garriga

Monstres of Rúmbia

Monstres of Rúmbia

Un reguitzell de músics vallesans, de Jaume Arnella fins a Carles Belda i Joan Garriga, passant per La Carrau, Pomada, Tetuà, Batak, Els Catarres o La Pegatina, entre molts d'altres, han fet sorgir amb els anys i amb l'acordió diatònic a coll la rúmbia, entre la rumba i la cúmbia, que és tota una sintonia ben pròpia del Vallès.

Torre Marimon, símbol  de la modernització  del sector agropecuari

Torre Marimon, símbol de la modernització del sector agropecuari

La finca de Caldes de Montbui que la Mancomunitat va adquirir el 1920 es manté com a centre de recerca agrària

L’associació la Panotxa i els tomàquets del Vallès central

L’associació la Panotxa i els tomàquets del Vallès central

La recuperació i conreu de llavors antigues centra l'activitat de l'entitat a Palau-solità i Plegamans

L'univers sabadellenc  de Lluís Companys i Jover

L'univers sabadellenc de Lluís Companys i Jover

El president afusellat fa 75 anys havia treballat a Sabadell –de periodista i advocat–, va ser-ne diputat a les Corts espanyoles i va viure a les cases de Can Rull

<i>¡Viva Fontdevila!</i>

¡Viva Fontdevila!

El periodista republicà Manuel Fontdevila, fill predilecte de Granollers abans de la Guerra Civil, va dirigir l'influent diari Heraldo de Madrid

Essències d’Olot: patrimoni natural, gest de cultura viva, bategant

Essències d’Olot: patrimoni natural, gest de cultura viva, bategant

El patrimoni arquitectònic, l’art i l’imponent contorn dels volcans són elements que defineixen una ciutat amb cor medieval i alè serè

El darrer marmanyer del mercat

El darrer marmanyer del mercat

L’Antonio Marco no falla mai, cada dijous, a Granollers

Una tarda amb Teresa Rebull

Una tarda amb Teresa Rebull

L’última entrevista que va concedir la cantant sabadellenca, tres mesos abans de morir