S'engega la ruta de les esglésies amagades

Cada diumenge es poden visitar els temples de Gallecs, Santiga i Sant Cebrià de Cabanyes

Al cor geogràfic del Vallès s'amaguen tres edificis singulars de l'arquitectura religiosa vallesana, les esglésies de Santa Maria de Gallecs (Mollet del Vallès), Santa Maria l'Antiga, Santiga (Santa Perpètua de Mogoda) i Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles).
Totes tres van ser l'epicentre de les seves comunitats fins que la història va atorgar un paper principal a les esglésies titulars dels tres municipis, transformant-se en esglésies sufragànies. La seva forta personalitat, però, ha aconseguit que totes tres llueixin avui dia amb esplendor en mig d'uns entorns agrícoles i forestals insospitats a la industriosa comarca vallesana.
Des del mes d’octubre passat els centres d'estudi que dinamitzen aquests espais de patrimoni coordinen els seus esforços per obrir en dies alterns de manera que els visitants amants de l'arquitectura romànica pugui gaudí de les visites guiades que ofereixen a aquests singulars espais. El primer diumenge de mes a Gallecs (d'11 a 12 del matí), el segon diumenge a Santiga (de 10, 30 a 13.30h) i tot els diumenges i festius a Sant Cebrià de Cabanyes, de 9 a 11h.
S'engega la ruta de les esglésies amagades

Imatge de l’església de Santa Mara de Gallecs.