El Mesón, lloc de trobada i tertúlies cèlebres al llarg de 50 anys
Un segon establiment amb pedigree és El Meson, a la plaça d’Octavià. Més modern, va obrir portes el 1964, poc després d’una reforma integral de la plaça i just fa un any ha celebrat el cinquantenari. El 1968, la facultat de lletres de la Universitat Autònoma començava les classes al monestir i El Mesón, de la mà de la Carmen Rojo, en va esdevenir el bar i restaurant oficiós. Mancats de despatx propi, professors hi citaven alumnes, mentre altres hi organitzaven tertúlies on es comentava el que no es podia dir a les aules.
Sens dubte, la més famosa i mitificada va ser la d’en Gabriel Ferrater, però no pas l'única. Les tertúlies, una bona teca i l’acurat servei d’en Mariano en van fer un punt de referència més enllà de població, no sols gastronòmica, sinó també intel·lectual. Si al que hem dit hi afegim la seva situació davant el monestir, no ens pot estranyar la seva popularitat per ser un lloc on quedar. Després ha passat per altres mans, no sempre del tot afortunades que el van abocar a una etapa de decadència. En Xavier Vendrell, el nou propietari, l’ha reflotat amb un servei excel·lent, una exquisida i ben cuinada varietat de tapes i un magnífic menú diari. Altra volta, totalment recomanable.