Cigrons com a succedani del cafè
Els anys de la postguerra van ser difícils per a tot el poble. Hi faltaven queviures i la gent tenia cartilles de racionament del menjar. El Gori funcionava com podia, i en aquella època es va fer famós pels seus cigrons. Els cultivaven a la vinya de l’avi Gori i, a banda de servir-los com a menjar, també els utilitzaven com a succedani del cafè. Un secret que la gent no coneixia.
Durant tota la seva història, el local ha servit com a seu per a diferents entitats rubinenques. Una d’elles, la Unió Ciclista de Rubí. Això va ser durant tres anys, des del 1943 fins el 46, i just davant del bar es feien sempre les sortides i arribades de les curses que organitzaven. La societat coral “La Lira Rubinense” va fer els seus assajos en aquest establiment del 47 al 60 i, d’aquesta entitat, en va emergir una altra: “El niu d’art”, dedicada a interpretar sarsueles i a explicar acudits, entre d’altres.
El billar va ser una altra de les activitats neuràlgiques a Cal Gori fins gairebé els anys 80, fins el punt que s’hi celebraven campionats. I la Penya Barcelonista Ramon Llorens hi feia les seves reunions durant gairebé 15 anys. A banda, el futbol sempre ha ressonat entre les parets de Cal Gori. Estava situat ben a prop del camp de futbol municipal i això va fer que la gent prengués la copa abans o després del partit.
Durant molts anys, l’establiment no va tenir cap cartell amb el seu nom, però el poble sabia perfectament quin bar era Cal Gori. Amb la mort de Gregori Arús, el 1956, la família van decidir inscriure el nom de “Cal Gori” a la façana, per tenir sempre present qui va ser el seu fundador.
Frederic Martí amb el seu fill Alfred i la seva dona, la Xili Malla.