140 restaurants participen a la campanya “Acaba’t el plat a casa”

Un total de 137 restaurants del Vallès Occidental ja són Restaurants Recooperem i fan possible que els seus clients s’enduguin aquells aliments que els han sobrat per acabar-se’ls a casa. En aquests establiments es fa per segon any la campanya del Consorci per a la Gestió de Residus “Acaba’t el Plat a casa”, emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, duta a terme del 21 al 29 de novembre. En total s’arriba a 18 municipis del Vallès Occidental, membres del Consorci per a la Gestió de Residus. La iniciativa rep el suport dels seus ajuntaments i la col·laboració del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell i del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, així com del col·lectiu de restauradors Cuina Vallès i de la Diputació de Barcelona.
En la presentació, el president del Consorci per a la Gestió de Residus, Ricard Torralba, va agrair als gairebé 140 restaurants participants que aquesta campanya no només és de residus, per reciclar, sinó que també té un valor social i un valor econòmic.
Des dels gremis d’hostaleria de la comarca s'afirma que gràcies a aquesta campanya és més senzill explicar als clients que es poden emportar el menjar que no s’han pogut acabar. S'afirma que "per la nostra cultura mediterrània no hi estem acostumats però és ben digne emportar-se el que has pagat”. En aquesta línia, el xef del restaurant Can Feu, el cuiner Josep Maria Villagrassa, assegura que “els joves estan més acostumats a demanar el menjar per endur-se’l a casa”.
L’any 2014 van participar en la primera edició de la campanya un total de 122 Restaurants Recooperem i es van repartir 14.000 envasos per aprofitar aliments. Aquest any des del Consorci s’ha apostat per incrementar el nombre de restaurants, arribant fins als 137. D’aquests, 37, hi participen per primera vegada.
Més informació a www.cresidusvoc.cat
140 restaurants participen a la campanya “Acaba’t el plat a casa”

Una imatge de l’acte de presentació de la campanya del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.