El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, reconegut com el millor cor amateur d’Europa

El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, integrat dins de la més que centenària Societat Coral Amics de la Unió d’aquesta ciutat, ha estat reconegut com el millor cor amateur d’Europa d’aquest moment, en resultar campió absolut del concurs Let the Peoples Sing, celebrat a la Philarmonie de Luxemburg el passat 13 d’octubre, sota l’organització de la Unió Europea de Radiodifusió (UER).
El cor, presentat a proposta Catalunya Música, està integrat per 63 cantaires d’entre 12 i 17 anys, sota la direcció de Josep Vila Jover, des que es va fundar el 1996. Al concurs hi van participar vint-i-dos cors d'arreu del continent, presentats per emissores musicals especialitzades.
La formació vallesana va ser premiada en la categoria de cors infantils i joves (destinada a formacions corals on els seus cantaires no superin els 19 anys) i també va aconseguir la Silver Rose Bowl, que la converteix en el cor guanyador absolut del certamen. El Cor Infantil Amics de la Unió va néixer el 1996 dins de l'Escola de Música creada aquell mateix any dins de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. Interpreta obres de diferents períodes i estils, amb especial atenció a la música tradicional catalana i d'autor. Al llarg de la seva trajectòria ha actuat tant a Catalunya com a l'estranger, sempre amb crítiques molt favorables i havent rebut nombrosos premis.
El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, reconegut com el millor cor amateur d’Europa

Foto: Jordi Ribó