Culminades les deu plantades populars del projecte “Fes reviure el Ripoll”, de l’ADENC

El diumenge 27 de març van culminar la desena de plantades populars del projecte "Fes Reviure el Ripoll!", que han comptat amb la participació de centenars de voluntaris, que han participat en la recuperació de la vegetació de ribera del riu, aportant-hi diferents espècies autòctones. S’hi ha plantat espècies d’arbres com ara àlbers, oms, freixes, pollancres; arbustos com la sarga, l'arç blanc o el saüc i plantes com el jonc i altres espècies d'helòfits (plantes que viuen amb les arrels i part de la tija dins l'aigua).
“Fes reviure el Ripoll!” és un projecte impulsat per l’ADENC i finançat majoritàriament per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en el qual s’hi han adherit una trentena d’entitats. El projecte no es va donar per acabat amb les deu plantades populars, ja que el 15 de maig s’hi va fer la Festa del riu, amb una gran quantitat d'activitats adreçades a persones de totes les edats i a partir d’ara cal continuar el procés de seguiment i manteniment per garantir l'èxit de la recuperació ecològica. Ara caldrà anar fent un control de la canya americana (espècie invasora per antonomàsia), regant els peus d'espècies plantats i tenint cura de la llera tant des del punt de vista de la neteja (encara hi ha massa abocaments incontrolats) com de la qualitat de l'estat ecològic del riu. En aquest darrer sentit, s'aniran fent anàlisis de la qualitat físicoquímica i biològica de l'aigua així com de l'evolució del bosc de ribera.

Un tram sabadellenc
El projecte es porta a terme en el tram del Ripoll que va des del pas de Sant Vicenç de Jonqueres fins al molí de l'Amat, a Sabadell. Una de les darreres actuacions ha estat la introducció de tècniques de bioenginyeria per estabilitzar algun tram del braç del riu i sobretot per augmentar la diversitat d'hàbitats per a la fauna. Aquesta tasca s'ha fet aprofitant les pràctiques d'un curs de bioenginyeria coorganitzat entre l'ADENC i l'AEIP a finals de febrer.


Adenc
www.adenc.cat
93 717 18 87
Culminades les deu plantades populars del projecte “Fes reviure el Ripoll”, de l’ADENC

Un grup de voluntaris treballant a la llera del riu Ripoll.