Una gran escultura d’Agustí Puig al Parc Catalunya homenatja l’alcalde Antoni Farrés

El parc Catalunya de Sabadell mostra des de l’11 de març passat una gran escultura dedicada a l’alcalde Antoni Farrés i Sabater, obra del pintor i escultor sabadellenc de gran projecció Agustí Puig, que ha estat fruit d’un projeccte municipal, coordinat per la Fundació Bosch i Cardellach.
Es tracta d’una escultura de bronze de quatre metres i vint centímetres que, a partir de dues traces molt característiques –les seves cames i el seu nas– i de manera molt figurativa, retrata l’emblemàtic alcalde que va dirigir la ciutat des de 1979, amb la recuperació de la democràcia, i fins al 1999. Qui també va ser un destacat militant obrerista i advocat laboralista en la clandestinitat, va morir el 13 de febrer de 2009, als 63 anys, víctima d’una llarga malaltia.
L'emplaçament de l'obra no és casual, ja que el Parc Catalunya, igual que l’Eix Macià, van ser impulsats pel mateix Farrés. En l’escultura vista des de lluny, sembla que l’exalcalde continuï observant la ciutat. El material escollit per fer el memorial ha estat el bronze, per poder envellir bé a l’aire lliure. L’obra, que ha comptat amb la col·laboració de l’arquitecte, urbanista i exregidor d’urbanisme de Farrés, Manel Larrosa, és la primera escultura d’aquesta mida que Agustí Puig fa en un espai públic. El director de la Fundació Bosch i Cardellach, Josep Llobet, sosté que l’obra és un monument auster, "tal i com era Toni Farrés", i està situada “en un lloc emblemàtic dels seus mandats com a alcalde”.
Una gran escultura d’Agustí Puig al Parc Catalunya homenatja l’alcalde Antoni Farrés

Foto: Màrius Gómez