Cinc municipis s’uneixen en la ruta del Modernisme d’estiueig

Cardedeu, Figaró-Montmany, Granollers, l’Ametlla del Vallès i la Garriga

La Ruta del Modernisme d’Estiueig al Vallès Oriental va estrenar el març passat una nova senyalització dels edificis que la conformen, un panot creat pel ceramista Toni Cumella, on consta el nom de l’edifici, l’arquitecte i l’any de construcció. Aquesta nova senyalització es troba als cinc municipis de la ruta: Cardedeu, Figaró-Montmany, Granollers, l’Ametlla del Vallès i la Garriga. El panot s’ubica a la vorera, davant de cadascun dels 80 edificis que formen part de la ruta –cases senyorials, jardins, fonts i cementiris- , inclou el nom de la casa, l’arquitecte i l’any de construcció.
La Ruta del Modernisme d’Estiueig inclou torres amb jardins majestuosos, cases senyorials, fonts, parcs i cementiris. Dels cinc municipis que formen part de la ruta destaquen a Cardedeu, l'Alqueria Cloelia, la Casa Golferichs, la Casa Viader, els Pinetons i el cementiri municipal; a Figaró -Montmany, l'antic Congost Hotel, la casa consistorial o Can Gallart; a Granollers, la Casa Clapés, la Casa Blanxart, la Casa Ganduxer i la Sala Tarafa; a l'Ametlla del Vallès, la Casa Millet, El Cafè i l'Ajuntament; i a la Garriga, la Casa Barbey, la Casa Mayol (Can Raspall) i la magnífica mansana Raspall, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional.
La senyalització vol ser un reclam per a nous visitants a la comarca, però també vol destacar entre els ciutadans locals la importància del patrimoni modernista que es conserva. La senyalització va acompanyada d’uns fulletons de cada municipi per seguir millor l’itinerari. Des dels municipis també s’ofereixen visites guiades per si no es vol fer la ruta de manera independent i ampliar la informació. A Cardedeu, amb 17 elements senyalitzats i a l’Ametlla, amb 8, es fan el primer diumenge de cada mes. A Figaró-Montmany les visites guiades pels 10 punts d’interès s’han de demanar anticipadament. A Granollers es fa la ruta l’últim diumenge de cadames pels 12 edificis senyalats. Finalment, a la Garriga –amb 33 panots– es fan cada segon dissabte de mes.
Cinc municipis s’uneixen en la ruta del Modernisme d’estiueig

Foto: Aina Relats