Trenta anys de la Mitja Marató de Granollers

La cursa de referència de l'atletisme popular català arriba als 14.000 corredors en la trentena edició, convertida en una iniciativa de gran impacte ciutadà

La Mitja Marató de Granollers, les Franqueses i la Garriga va bufar les 30 espelmes del seu trentè aniversari el diumenge 7 de febrer, tot demostrant una salut de ferro de la que és la prova de referència de l'atletisme popular al Vallès i arreu de Catalunya. Amb prop de 14.000 corredors, enguany es va aconseguir un nou rècord de participants. A més, en l’any de les tres dècades, la Mitja va créixer en el nombre de curses i, si fins ara comptava amb la Mitja (21 km), el Quart (5km) i la Mini, a partir d'ara s'hi sumen els 10 km i la marxa de l’Open.
La prova reina continua sent la Mitja, que és l’autèntic motor de l’esdeveniment esportiu més important al Vallès Oriental i que es celebra cada primer diumenge de febrer. Si fa 30 anys, en la primera edició dels 21 km, van acabar la cursa uns 800 atletes, el nombre de participants d'aquesta edició es va multiplicar per més de setze. “Del que estic més orgullós de la Mitja és que ha fet que molta gent vagi a córrer i fent esport fan salut. És impressionant veure tanta gent corrent amb el mateix mallot”, indica el president de l’Associació Esportva la Mitja, Toni Cornellas.

Gent d’aquí d’arreu
Ja fa 30 anys que un grup d’amics que es preparava per la Mitja de Sant Sebastià, va pensar que Granollers era un bon indret per acollir una cursa popular de 21 km. Després de tornar del País Basc, el grup d’amics va decidir organitzar-la. Així naixia la Mitja vallesana, que organitza des dels seus inicis l’Associació Esportiva la Mitja. Malgrat que han passat els anys, l’organització segueix amb la mateixa empenta i il·lusió. La cursa, tot i comptar amb primeres figures internacionals els darrers anys, mai ha perdut la seva identitat de cursa popular. A l'arribada, els corredors tenen sempre a punt el brou tradicional ideat per Pep Salsetes esperant-los.
Trenta anys de la Mitja Marató de Granollers

Corredors i corredores de tota edat i condició omplint els carrers de Granollers. Fotos: Josep Prims.