Un llibre homenatja el ballarí i coreògraf Joan Serra

El ballarí i coreògraf Joan Serra Vilamitjana (Rubí, 1947 - Sant Esteve de Palautodera, 2014) és objecte del llibre La dansa a l'escola. El mestratge de Joan Serra, escrit pel músic Joan Figueres i Bautista, que havia treballat molt amb ell, que es va presentar el 4 de maig passat al teatre municipal Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera.
El llibre descriu la personalitat de Joan Serra i mostra com s'apropava als alumnes, fossin grans o petits, per fer-los viure la vida des del moviment i la dansa. Una experiència que aquells qui la van viure no podran oblidaran mai més. Al mateix acte de presentació es va estrenar l’espectacle Mimosa -dansa-, "Memorial Joan Serra", amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Joan Serra Vilamitjana va dedicar tota la seva vida a la dansa. Els seus orígens eren el folklore i la dansa tradicional però la seva visió de la dansa era universal. Va treballar el llenguatge del cos i va aprofundir en la recerca d’una gestualitat pròpia i es va apropar a les propostes de Pina Bausch. A Sant Esteve de Palautordera va ser el gran recuperador del Ball de Gitanes al Baix Montseny, després de més de 50 anys d'aturada.