Registra't a Vallesos per només 8€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara
Terra de castells

Terra de castells

La fal·lera d’anar ben amunt amb força, equilibri, valor i seny reuneix, en terres vallesanes, centenars de persones organitzades en una onzena de colles

Les colles universitàries, una realitat pròpia

Les colles universitàries, una realitat pròpia

Els Ganàpies de la UAB és la pionera de les deu colles estudiantils catalanes i els Bergants del Campus de Terrassa, de les més noves

Les “places de 9” vallesanes

Les “places de 9” vallesanes

Al Vallès hi ha onze municipis on s’hi han pogut veure castells d’aquesta alçada

La nova fornada vallesana: Montcada i Castellar

La nova fornada vallesana: Montcada i Castellar

Els montcadencs han recuperat una colla creada el 1991 i els castellarencs s'hi han posat de cap i de nou

Passions castelleres

Passions castelleres

La dèria per enfilar-se a fer torres humanes genera històries úniques com les d'Amaia Comas i Carles Bistué de Terrassa, la Kim Tuyet de Cerdanyola, l'enxaneta Ona de Sabadell o la Beatriu Roger de Granollers

Lluís Claret

Lluís Claret

La veu del violoncel entre Andorra i Sant Cugat

Maria Freixas

Maria Freixas

Més de cent anys de Prudència i generositat a cardedeu

Xavi Coral

Xavi Coral

Periodista per vocació de veure i comprendre el món

Lambert Botey

Lambert Botey

El Cineclub de Granollers, la reivindicació d’un cinema digne al centre de les ciutats

Ignasi Cantarell

Ignasi Cantarell

Metge de Poble, descobridor del patrimoni de Montmeló

Els Viñas, forners de Castellar d’abans de 1837

Els Viñas, forners de Castellar d’abans de 1837

Se sap que el 1837 el Forn Viñas ja existia perquè es conserven els rebuts que l’ajuntament de Castellar del Vallès va signar aquell any segons els quals la fleca havia proveït pa a les tropes carlines. La fundació del forn és, per tant, anterior a aquell any. Gairebé dos segles després, en Gabriel Viñas és la sisena generació d’una nissaga de forners que des del mateix obrador, però ja amb tots els avantatges de la tecnologia, es dedica a fer pa amb la fórmula antiga i infal·lible de l’amor. Dedicat plenament al seu ofici, assegura que “el pa s’ha de viure com un sacerdoci”.

Els ocells de Torre-romeu, Santiga i els seus entorns

Els ocells de Torre-romeu, Santiga i els seus entorns

A la zona s'han detectat 140 espècies d'aus i el millor temps per observar-les és de març a primers de juny, coincidint amb la migració prenupcial

El parc del Tibidabo, 115 anys d'atalaia del Vallès

El parc del Tibidabo, 115 anys d'atalaia del Vallès

El popular parc d'atraccions barceloní fa de la seva emblemàtica oferta lúdica un reclam per a tots els públics i dels seus voltants un mirador privilegiat sobre la plana vallesana

65 anys de l'explosió del  polvorí militar  de Montcada i Ripollet

65 anys de l'explosió del polvorí militar de Montcada i Ripollet

El 6 de juny d'aquest 2015 farà seixanta-cinc anys d'una explosió potentíssima, de matinada, que va ressonar amb violència a bona part del Vallès, que va tenir com a epicentre un polvorí d'una zona militar situada entre Montcada i Ripollet, situada a prop d’on avui hi ha l'Ecoparc de tractament de residus. Va causar quantiosos danys materials a Montcada, Ripollet i Cerdanyola i probablement alguna víctima personal, tot i que les autoritats de l'època, en ple franquisme, van esforçar-se a negar-ho, amagant els detalls de l'explosió. Com a causes es va parlar de la calor excessiva, d'un llamp i, finalment, d'un accident, segons la versió oficial. En qualsevol cas, el fet que l'explosió fos de nit, quan la gent dormia, ben segur que en va reduir l'impacte. A Ripollet l'episodi es va conèixer popularment com 'la nit dels calçotets', ja que van ser molts els veïns que aquella nit calorosa van sortir al carrer amb el que duien posat, alertats per l'estrèpit. A les pàgines següents, Amadeu Rovira i Isidre Grau ens n'expliquen el seu testimoni, viscut en primera persona, des d'una masia enrunada de Montcada i Reixac i des d'una casa de Cerdanyola que també en va resultar parcialment afectada, respectivament.

Les vedelles de Gallifa:  una carn ecològica que arrela

Les vedelles de Gallifa: una carn ecològica que arrela

Entrecots, filets, mitjanes, carn picada, hamburgueses, tall rodó, xurrasco... i un nou model de ramaderia que va arrelant a la Soleia

MónNatura Pirineus: redescobreix  el Pirineu com mai l’has viscut

MónNatura Pirineus: redescobreix el Pirineu com mai l’has viscut

Una experiència inoblidable per gaudir de la natura d’alta muntanya, estar a frec de la fauna salvatge i viatjar fins a les galàxies més llunyanes

Tossa de Mar: bellesa natural, patrimoni històric i artístic

Tossa de Mar: bellesa natural, patrimoni històric i artístic

Tossa de Mar i la seva costa configuren un dels paisatges més emblemàtics de la Costa Brava