Registra't a Vallesos per només 8€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara
Terra de castells

Terra de castells

La fal·lera d’anar ben amunt amb força, equilibri, valor i seny reuneix, en terres vallesanes, centenars de persones organitzades en una onzena de colles

Una breu història  del fet casteller

Una breu història del fet casteller

El primer castell documentat data del 1770, a Valls (Alt Camp), la capital dels castells

Sílvia Alcàntara

Sílvia Alcàntara

“Els castells m'ho han donat tot”

Les colles universitàries, una realitat pròpia

Les colles universitàries, una realitat pròpia

Els Ganàpies de la UAB és la pionera de les deu colles estudiantils catalanes i els Bergants del Campus de Terrassa, de les més noves

Castellers de Terrassa, orgull blau turquesa

Castellers de Terrassa, orgull blau turquesa

La seva aposta de crear teixit social els va portar a crear una nova colla que va comptar amb Emili Miró com a primer president

Josep Maria Domènech

Josep Maria Domènech

Les hores guanyades de l'autor del Diccionari terrassenc

Maria Freixas

Maria Freixas

Més de cent anys de Prudència i generositat a cardedeu

Lluís Claret

Lluís Claret

La veu del violoncel entre Andorra i Sant Cugat

Lambert Botey

Lambert Botey

El Cineclub de Granollers, la reivindicació d’un cinema digne al centre de les ciutats

Ignasi Cantarell

Ignasi Cantarell

Metge de Poble, descobridor del patrimoni de Montmeló

Els Viñas, forners de Castellar d’abans de 1837

Els Viñas, forners de Castellar d’abans de 1837

Se sap que el 1837 el Forn Viñas ja existia perquè es conserven els rebuts que l’ajuntament de Castellar del Vallès va signar aquell any segons els quals la fleca havia proveït pa a les tropes carlines. La fundació del forn és, per tant, anterior a aquell any. Gairebé dos segles després, en Gabriel Viñas és la sisena generació d’una nissaga de forners que des del mateix obrador, però ja amb tots els avantatges de la tecnologia, es dedica a fer pa amb la fórmula antiga i infal·lible de l’amor. Dedicat plenament al seu ofici, assegura que “el pa s’ha de viure com un sacerdoci”.

El parc del Tibidabo, 115 anys d'atalaia del Vallès

El parc del Tibidabo, 115 anys d'atalaia del Vallès

El popular parc d'atraccions barceloní fa de la seva emblemàtica oferta lúdica un reclam per a tots els públics i dels seus voltants un mirador privilegiat sobre la plana vallesana

65 anys de l'explosió del  polvorí militar  de Montcada i Ripollet

65 anys de l'explosió del polvorí militar de Montcada i Ripollet

El 6 de juny d'aquest 2015 farà seixanta-cinc anys d'una explosió potentíssima, de matinada, que va ressonar amb violència a bona part del Vallès, que va tenir com a epicentre un polvorí d'una zona militar situada entre Montcada i Ripollet, situada a prop d’on avui hi ha l'Ecoparc de tractament de residus. Va causar quantiosos danys materials a Montcada, Ripollet i Cerdanyola i probablement alguna víctima personal, tot i que les autoritats de l'època, en ple franquisme, van esforçar-se a negar-ho, amagant els detalls de l'explosió. Com a causes es va parlar de la calor excessiva, d'un llamp i, finalment, d'un accident, segons la versió oficial. En qualsevol cas, el fet que l'explosió fos de nit, quan la gent dormia, ben segur que en va reduir l'impacte. A Ripollet l'episodi es va conèixer popularment com 'la nit dels calçotets', ja que van ser molts els veïns que aquella nit calorosa van sortir al carrer amb el que duien posat, alertats per l'estrèpit. A les pàgines següents, Amadeu Rovira i Isidre Grau ens n'expliquen el seu testimoni, viscut en primera persona, des d'una masia enrunada de Montcada i Reixac i des d'una casa de Cerdanyola que també en va resultar parcialment afectada, respectivament.

Un passaport per recórrer dotze museus del Vallès

Un passaport per recórrer dotze museus del Vallès

La iniciativa del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i de la Diputació de Barcelona ofereix descomptes i facilita les descobertes

Les vedelles de Gallifa:  una carn ecològica que arrela

Les vedelles de Gallifa: una carn ecològica que arrela

Entrecots, filets, mitjanes, carn picada, hamburgueses, tall rodó, xurrasco... i un nou model de ramaderia que va arrelant a la Soleia

Tossa de Mar: bellesa natural, patrimoni històric i artístic

Tossa de Mar: bellesa natural, patrimoni històric i artístic

Tossa de Mar i la seva costa configuren un dels paisatges més emblemàtics de la Costa Brava

MónNatura Pirineus: redescobreix  el Pirineu com mai l’has viscut

MónNatura Pirineus: redescobreix el Pirineu com mai l’has viscut

Una experiència inoblidable per gaudir de la natura d’alta muntanya, estar a frec de la fauna salvatge i viatjar fins a les galàxies més llunyanes