Registra't a Vallesos per només 8€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara
Esports d'arrel

Esports d'arrel

L’handbol i la mitja marató a Granollers, l’hoquei herba a Terrassa, la natació i el futbol a Sabadell, el bàsquet a Ripollet, l’hoquei patins a Cerdanyola, el golf a Sant Cugat, etc. L'esport com a signe d'identitat.

Del cor ciutadà a l’Asobal

Del cor ciutadà a l’Asobal

El BM Granollers, que ha fet de l’handbol l’esport per excel·lència de la ciutat, segueix sent un club d’elit tot i les dificultats econòmiques

Josep Seguer

Josep Seguer

“El Vallès sempre ha estat terra de bons futbolistes”

El velòdrom malaguanyat

El velòdrom malaguanyat

La Creu Alta va acollir una de les millors instal·lacions ciclistes d’Europa, però només va funcionar entre 1924 i 1926

Xavi Hernández

Xavi Hernández

“Per a mi, La Medalla d’Honor de Terrassa és més important que la Pilota d’Or”

Josep i Joan Vila Jover

Josep i Joan Vila Jover

El cant i la música com a mitjà per gaudir i créixer

Josep Pla-Narbona

Josep Pla-Narbona

Incorporat al Vallès, creatiu des de la Floresta

Joan Garriga

Joan Garriga

Trobador d’alegries, rumba i passió, acordionista, cantant i compositor

Mirna Lacambra

Mirna Lacambra

La Butterfly vallesana, fúria sostinguda durant tres dècades

Pilar Molins

Pilar Molins

Una veu ferma contra l’oblit de Mauthausen

Tres generacions de bon gust

Tres generacions de bon gust

Els Martínez de Terrassa, una nissaga gastronòmica. Una veritable saga dels fogons va néixer a Terrassa fa gairebé seixanta anys quan Juan Martínez i Isabel Garrido van obrir el popular bar El Buen Gusto en aquella ciutat industrial que, en plena postguerra, creixia a un ritme vertiginós. Al cap de pocs anys naixeria la rostisseria familiar del mateix nom que, amb avis i pares (Arturo Martínez i Maite Garcia) a la cuina, no ha parat de fer bullir l’olla ni tan sols ara que els néts, Artur i Juanjo, amb les seves esposes Sònia i Laura, han culminat l’obra amb nous i reputats establiments de restauració, com ara Capritx, Colmado 1917 o la Picoteca, que posen la gastronomia egarenca als mapes dels comensals de morro més fi.

Terrassa, 1472. Una moneda comprometedora

Terrassa, 1472. Una moneda comprometedora

La ciutat va tenir l’única moneda batuda al Vallès en època medieval, que devia circular un mes com a molt i que noes va trobar fins al 2007

Estabanell: teixint energia

Estabanell: teixint energia

L’any 1880, Francesc Vila, Francesc Estabanell i Josep Maresch van fundar una empresa tèxtil que havia de ser la llavor del que, més de cent anys després, és Estabanell Energia, que abasteix energèticament 27 municipis i més de 56.000 clients

Ca n’Oliver de Cerdanyola, referent de la cultura ibèrica

Ca n’Oliver de Cerdanyola, referent de la cultura ibèrica

El principal museu i poblat ibèric vallesà exposen des de fa un any les restes d’un jaciment excepcional que s’excava des de 1986

Els nostres campanars barrocs i neoclàssics

Els nostres campanars barrocs i neoclàssics

L’austeritat caracteritza les torres vallesanes, entre les quals destaquen les de Sant Feliu de Sabadell, Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines

Un passeig per la Garriga: el Raspall del detall

Un passeig per la Garriga: el Raspall del detall

Tot i que l’arquitecte modernista i noucentista Manuel Joaquim Raspall, deixeble de Domènech i Montaner, és conegut pel seu cognom, poca gent el sap associar clarament a obres concretes. Els edificis que conformen l’illa Raspall de la Garriga són un bon exemple per identificar-ne el seu particular estil.

Cap a Palaudàries: Un oasi rural enmig d’urbanitzacions

Cap a Palaudàries: Un oasi rural enmig d’urbanitzacions

Tota una sorpresa d'itinerari, per Lliçà d’Amunt que us farà descobrir raconades boscoses i planells conreats en un Vallès on la forta implantació urbanística no permetia sospitar l'existència d'un mosaic paisatgístic tan valuós.

(Sa)badall

(Sa)badall

badall m. Fissura que es produeix en un material de revestiment o en un element estructural quan, en assecar-se, s’encongeix.