Parada i fonda... de tota la vida

El Vallès descrit des de la taula antiga. Una història que neix amb els hostals dels camins rals i que avui es manté viva als nostres pobles i ciutats.

Parada i fonda... de tota la vida

Parada i fonda... de tota la vida

Al Vallès es mantenen vius una bona colla d’Hostals, restaurants i bars de llarga tradició, que són tot un patrimoni gastronòmic i de memòria popular de la vida quotidiana

Hostals, fondes i cases de menjar

Hostals, fondes i cases de menjar

La necessitat de reposar, de fer un àpat calent i fer-ho d’una manera agradable ha anat omplint la nostra geografia de referències sovint inoblidables

La Fonda Europa, el referent

La Fonda Europa, el referent

L'establiment granollerí, fundat el 1771, és el buc insígnia del fondisme a Catalunya i manté l'hospitalitat que hi ha atret personatges i històries de tots els temps

Can Layon, punt d’arribada i de sortida de Granollers

Can Layon, punt d’arribada i de sortida de Granollers

El bar restaurant centenari, que durant molts anys va ser la parada d’autobusos de Sagalés, ha estat fidel a la cuina catalana al llarg de quatre generacions

L’Hostal del Fum,  història d’un nom popular

L’Hostal del Fum, història d’un nom popular

Fundat el 1888, l'antic lloc de parada de traginers ha estat testimoni dels grans esdeveniments de la vida de Terrassa

L’Hotel Urpí, també Cal Sacs

L’Hotel Urpí, també Cal Sacs

Quatre generacions Urpí i 130 anys d’hostaleria a la Creu Alta de sabadell

Bar Vilarrubias,  tota una vida retratada

Bar Vilarrubias, tota una vida retratada

Obert cap al 1900, tres parelles de la mateixa família han portat aquest bar restaurant sabadellenc des del 1957

Cal Pare, 120 anys  de taverna a la Creu Alta

Cal Pare, 120 anys de taverna a la Creu Alta

Quatre dones de la mateixa família han regentat al llarg de la història un bar que és tot un arxiu de memòria popular

Cal Gori, a l’epicentre de Rubí

Cal Gori, a l’epicentre de Rubí

La casualitat que va portar un Pagès i crupier a convertir-se en restaurador ha forjat la professió de quatre generacions de la seva família

Bar la Plaça, al rovell de l'ou

Bar la Plaça, al rovell de l'ou

Documentat des del 1902, l'establiment de la Garriga es va iniciar com a taverna i ha estat testimoni d'excepció de la vida local

La Garrafa, una història entre bótes de vi

La Garrafa, una història entre bótes de vi

El restaurant garriguenc, nascut el 1880 com a celler, va ser lloc habitual de partides de caliues, les bales

Can Pau, cap a un segle al peu  de la muralla de Vilamajor

Can Pau, cap a un segle al peu de la muralla de Vilamajor

Tres generacions de Joans Bosch han regentat al llarg de història un establiment popular i emblemàtic del Baix Montseny

El Turó de l'Home fet hostal

El Turó de l'Home fet hostal

Amb 113 anys d'història en tres llocs diferents, l'establiment testimonia la vida de Santa Maria de Palautordera des del 1902

La fonda de Sant Esteve

La fonda de Sant Esteve

L'establiment fundat fa un segle funciona com a bar-restaurant, però manté els jugadors de cartes i dòmino habituals acumulats pels anys

El Bar Sant Antoni, vells records a peu de carretera

El Bar Sant Antoni, vells records a peu de carretera

A sant Antoni de Vilamajor tothom ha passat estones copartides al bar que ja té cent anys

Fonda Vila, el glamur  d’Aiguafreda

Fonda Vila, el glamur d’Aiguafreda

Coneguda popularment com a can Mingo, la Fonda Vila va hostatjar en el moment de més esplendor el compositor Augusto Algueró i Carmen Sevilla

Mas Umbert, tradició al plat

Mas Umbert, tradició al plat

Des de 1936, el restaurant de Sant Feliu del Racó conserva l’essència de cuina casolana i de familiaritat amb els clients

Montseny, poble de fondes

Montseny, poble de fondes

En pocs metres, el municipi concentra una gran varietat d'hostals, hotels i restaurants de llarga tradició, ideals per a caminants i excursionistes

Can Boter, restaurant  i carnisseria, dos en un

Can Boter, restaurant i carnisseria, dos en un

Fundat el 1880, l'establiment comercial més vell de Parets compta amb la quarta generació al front del negoci... i amb plena vitalitat

El Jardí, caliu culinari  i de poble de la República ençà

El Jardí, caliu culinari i de poble de la República ençà

El restaurant de Parets celebra en plena forma els 80 anys, seguint sent una referència gastronòmica i de la vida social local

L'Hotel Xurin de Cardedeu

L'Hotel Xurin de Cardedeu

Una fonda gairebé centenària que als anys quaranta anomenaven Can Mai Tanquis i que deu el nom actual al diminutiu del seu propietari: Melchorin Clavell

Can Mai Tanquis, esmorzars de forquilla a peu de muralla

Can Mai Tanquis, esmorzars de forquilla a peu de muralla

L'antiga taverna i vinateria de Sant Celoni, inaugurada el 1937, ara només obre fins al migdia, tot i el seu nom

La Parada i Ca l’Arcís, entre Bigues i Riells

La Parada i Ca l’Arcís, entre Bigues i Riells

Tots dos establiments situats a peu de carretera, La Parada i Ca l’Arcís mostren dues maneres diferenciades d’oferir recer i teca

Can Talet, un referent del cafè

Can Talet, un referent del cafè

El bar de Sant Feliu de Codines va ser un dels primers establiments de Catalunya a tenir màquina de cafè expresso

Can Vidal, punt de trobada

Can Vidal, punt de trobada

Situat a la plaça Josep Umbert Ventura de Sant Feliu de Codines, l'establiment és lloc de reunió social des de 1883

El Centre, el Parque... Cal Parquero

El Centre, el Parque... Cal Parquero

L'antiga fonda de la Roca del Vallès va tenir cinema i sala de ball i des de fa 136 anys s'hi cuinen tota mena de plats i d'històries locals

Del <i>Crus</i> a La Cruïlla

Del Crus a La Cruïlla

El popular bar-restaurant de Lliçà d'Amunt recull en el seu mateix nom els canvis socials i polítics dels últims 65 anys

Termes Victòria, més de  150 anys de banys i fogons

Termes Victòria, més de 150 anys de banys i fogons

El Termes Victòria és un referent culinari per a les festes familiars dels calderins, fins i tot per endur-se la teca a casa

Cal Rosset, l'altra  oficina de turisme

Cal Rosset, l'altra oficina de turisme

Amb arrels en una cantina del servei militar, el bar-restaurant de davant l'església de Caldes és punt de trobada i de cuina casolana

El Remei, un ritual quotidià

El Remei, un ritual quotidià

Des de 1892 a l'establiment de Caldes hi van començar a pelegrinar obrers de les pedreres i devots i ara també ciclistes i excursionistes

L’Hostal Serra,  l’entrada de Montmeló

L’Hostal Serra, l’entrada de Montmeló

Hi ha pocs establiments que esdevinguin, tant com ho és l’Hostal Serra, la porta d’entrada a una població. I des de fa setanta sis anys

Esmorzant una orella de porc

Esmorzant una orella de porc

L'octogenari Bar Catalunya de Sant Cugat manté la mateixa barra, taules de marbre i peus de fosa des de 1931

Bon ofici als fogons  del Beumala

Bon ofici als fogons del Beumala

El restaurant, que en principi havia de dir-se Montserrat, ha estat el centre de les celebracions i del menú de les fàbriques a Mollet i rodalies

Fonda Rius, la mítica

Fonda Rius, la mítica

L’essència de la Fonda Rius de Sant Llorenç Savall és la bona cuina. Bons productes, bons fogons i bons plats són la base

Set generacions  a Can Mestret

Set generacions a Can Mestret

Des del 1895, la Sagrera de Santa Eulàlia de Ronçana ha vist com set generacions de la Família Puigdomènech obrien la porta d’un establiment poc comú

El Ristol, Parador pioner

El Ristol, Parador pioner

Nascut el 1905, l'establiment de Viladecavalls es va anticipar als paradors abans que hi hagués Paradores de Turismo

Cal Ramon, fonda ancestral

Cal Ramon, fonda ancestral

Ara fa un segle l'establiment de Sant Llorenç Savall allotjava una facció política del poble i als anys trenta un dels dos cinemes

Can Martinet és poble

Can Martinet és poble

75 anys de botiga, hostal i tertúlies a Vilanova del Vallès

La Violeta,  parada segura a mig camí

La Violeta, parada segura a mig camí

Des de 1860, la violeta ha estat el punt de trobada de viatgers, estiuejants o passavolants que havien de fer parada a Castellterçol

El Grau, molt més que un bar

El Grau, molt més que un bar

Des del 1947, l’establiment és un referent de Cerdanyola que, a banda d'oferir menjar i beure, acull tota mena d’activitats

Cal Taiet, talent a la brasa

Cal Taiet, talent a la brasa

De posada de postguerra recòndita d’Ullastrell a restaurant amb filials, especialitzades en carns i verdures a la brasa a Terrassa